Dusená kapusta (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Dusenú kapustu robievam k pečeným mäsám, husi, alebo kačici.Buď dusím bielu kapustu alebo červenú a tentoraz som robila mix.
6-10 porcií |
30 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené hlávky kapusty
- prekrojíme na polovice, opláchneme a pokrájame alebo postrúhame na strúhadle.
- Na rozohriatom oleji opražíme očistenú a umytú cibuľu, pokrájanú na kocky.
- Pridáme nakrájanú bielu kapustu, osolíme, aby kapusta pustila šťavu,
- podusíme
- a pridáme nastrúhanú červenú kapustu.
- Pridáme zas trocha soli, mleté čierne korenie
- a pod pokrievkou dusíme. Vnuk nemá rád rascu, tak si urobím len rascový vývar,
- ktorý pridám do dusenej kapusty. Nepodlievam vínom, deťom vínová kapusta nechutí. Nechám vývar vydusiť a kapustu dochutím kryštáľovým cukrom a octom.
- Dnešnú dusenú kapustu sme mali s lokšami a pečenou kačicou.