Dusená kapusta (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Dusenú kapustu robievam k pečeným mäsám, husi, alebo kačici.Buď dusím bielu kapustu alebo červenú a tentoraz som robila mix.

6-10
porcií
30 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené hlávky kapusty
  2. prekrojíme na polovice, opláchneme a pokrájame alebo postrúhame na strúhadle.
  3. Na rozohriatom oleji opražíme očistenú a umytú cibuľu, pokrájanú na kocky.
  4. Pridáme nakrájanú bielu kapustu, osolíme, aby kapusta pustila šťavu,
  5. podusíme
  6. a pridáme nastrúhanú červenú kapustu.
  7. Pridáme zas trocha soli, mleté čierne korenie
  8. a pod pokrievkou dusíme. Vnuk nemá rád rascu, tak si urobím len rascový vývar,
  9. ktorý pridám do dusenej kapusty. Nepodlievam vínom, deťom vínová kapusta nechutí. Nechám vývar vydusiť a kapustu dochutím kryštáľovým cukrom a octom.
  10. Dnešnú dusenú kapustu sme mali s lokšami a pečenou kačicou.