Dusená bravčová pečeň

Autor receptu: dr

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku. Troška posolíme a prikryté podusíme, aby cibuľa a paprika trocha zmäkli.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájanú pečeň, opečieme zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú rascu, štipku mletého čierneho korenia, bobkový list, sójovú omáčku, premiešame, podlejeme trochou teplej vody a prikryté dusíme asi 8 minút. Ochutnáme a dochutíme ak treba soľou, pridáme nasekaný medvedí cesnak a horčicu, prikryjeme a podusíme ešte asi 2 minúty.
  3. Na záver pridáme trocha majoránky a prelisované strúčiky cesnaku, len premiešame, vypneme oheň a prikryté necháme chvíľu odležať. Naservírované jedlo posypeme nasekanou pažítkou.
  4. Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zemiaky alebo chlieb.