Dusená bravčová pečeň
Autor receptu: dr
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Na bravčovej masti a pokrájanej oravskej slaninke na drobné kocky, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku. Troška posolíme a prikryté podusíme, aby cibuľa a paprika trocha zmäkli.
- Pridáme na malé kúsky nakrájanú pečeň, opečieme zo všetkých strán. Pridáme mletú červenú papriku, drvenú rascu, štipku mletého čierneho korenia, bobkový list, sójovú omáčku, premiešame, podlejeme trochou teplej vody a prikryté dusíme asi 8 minút. Ochutnáme a dochutíme ak treba soľou, pridáme nasekaný medvedí cesnak a horčicu, prikryjeme a podusíme ešte asi 2 minúty.
- Na záver pridáme trocha majoránky a prelisované strúčiky cesnaku, len premiešame, vypneme oheň a prikryté necháme chvíľu odležať. Naservírované jedlo posypeme nasekanou pažítkou.
- Ako prílohu môžeme podávať ryžu, zemiaky alebo chlieb.
|