Dubáková nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Túto nátierku som pripravila podľa receptu z časopis Cas pre ženy Extra 3/2010, je veľmi chutný a preto ho vkladám.
1 dávka porcia |
30 minút príprava |
10 minút na 80 °C |
Postup
- Použila som sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody na 30 minút, pokrájala som ich na menšie kúsky.
- Očistila som si cibuľu a ...
- pokrájala som ju na drobno.
- V hlbšom hrnci som orestovala cibuľu na rozohriatom oleji...
- a orestovala som na nej a dubáky, pokrájané na menšie kúsky. Ak máme čerstvé dubáky, pokrájame ich najprv na plátky, potom na menšie kúsky, dalej postupujeme rovnako. Zmes som nechala úplne vychladnúť.
- Pripravila som si mleté biele korenie a syr.
- Vychladnuté dubáky som rozmixovala ponorným mixérom,ale nie úplne do hladka, pridala som soľ, mleté biele korenie a syr.
- Všetko spolu som vymiešala na nátierku.
- Podávala som ju na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.