Dubáková nátierka (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Túto nátierku som pripravila podľa receptu z časopis Cas pre ženy Extra 3/2010, je veľmi chutný a preto ho vkladám.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava
10 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som sušené dubáky. Namočila som ich do teplej vody na 30 minút, pokrájala som ich na menšie kúsky.
  2. Očistila som si cibuľu a ...
  3. pokrájala som ju na drobno.
  4. V hlbšom hrnci som orestovala cibuľu na rozohriatom oleji...
  5. a orestovala som na nej a dubáky, pokrájané na menšie kúsky. Ak máme čerstvé dubáky, pokrájame ich najprv na plátky, potom na menšie kúsky, dalej postupujeme rovnako. Zmes som nechala úplne vychladnúť.
  6. Pripravila som si mleté biele korenie a syr.
  7. Vychladnuté dubáky som rozmixovala ponorným mixérom,ale nie úplne do hladka, pridala som soľ, mleté biele korenie a syr.
  8. Všetko spolu som vymiešala na nátierku.
  9. Podávala som ju na čerstvom chlebe s čerstvou zeleninou.