Držková polievka podľa šéfkuchára fotorecept

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 8. mája 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Držková polievka podľa šéfkuchára (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
15 min
príprava
90 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cibuľku a cesnak prudko urestujeme, pridáme predvarené držky a spolu ďalej restujeme asi 10 minút.

  2. 2

    Potom dochutíme, prikryjeme a necháme vo vlastnej šťave dusiť asi 20 minút.

  3. 3

    Potom držky podlejeme, a keď sú z troch štvrtín hotové (asi po hodine), pridáme na zahustenie nastrúhané zemiaky, ktoré necháme úplne rozvariť. Na záver ešte dochutíme.

  4. 4

    Ušetria čas: V obchodoch už bez problémov kúpite predvarené držky, ktoré ušetria čas a námahu. Stačí ich pred varením dobre umyť, nemusíte ich variť vo viacerých vodách. Okrem polievky je výborný aj držkový guláš či perkelt.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist