/ 1054. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Paradajkový šalát

    Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku.

  • Recept bez obrázku

    Francúzsky šalát

    Šalát natrháme, zeleninu nadrobno nakrájame a mandarínky rozoberieme na mesiačiky.

  • Recept bez obrázku

    Šalát z mladého karfiolu

    Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

  • Recept bez obrázku

    Šalát zo šampiňónov

    Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni. Dusíme dovtedy, kým sa neodparí všetka voda, pričom šampiňóny nesmú zružovieť.

  • Recept bez obrázku

    Marhuľový kompót s marhuľovicou

    Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny a pomôcky na konzervovanie.

  • Diétna čučoriedková marmeláda

    Diétna čučoriedková marmeláda

    Recept na chutnú marmeládu nám poradila televízna a rozhlasová moderátorka Eva Pribylincová.

  • Recept bez obrázku

    Karfiolová krémová polievka

    Karfiol, mrkvu a pór nakrájame na väčšie kúsky a dáme ich variť do posolenej vriacej vody. Varíme 15 minút a pred koncom varenia pridáme petržlen.

  • Džem z hrušiek a manga

    Džem z hrušiek a manga

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.

  • Recept bez obrázku

    Špagety s mrkvou a cesnakom

    Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané mušličky

    Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok, mrkvu (karotku) (ak nie je mrazená, ale čerstvá, treba ju dať ako prvú a ostatné prísady, až keď...

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny so špenátom

    Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, pridáme rastlinné maslo na zjemnenie chuti, soľ a čierne korenie.

  • Recept bez obrázku

    Pikantná fazuľa s hubami

    Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby. Osolíme, okoreníme a pomaly dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Špenát s Nivou a slnečnicou

    Špenát krátko podusíme, ochutíme soľou a cesnakom.

  • Recept bez obrázku

    Sójové rizoto

    Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú vodu a varíme so soľou domäkka asi pol hodiny.

  • Recept bez obrázku

    Pražená zelenina

    Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame a opražíme na oleji.

  • Recept bez obrázku

    Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

    Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote 250 °C asi na 45 minút. Upečieme ich domäkka.

  • Recept bez obrázku

    Špenátové lievance

    Mrazený špenátový pretlak necháme úplne rozmraziť, pridáme prelisovaný cesnak, hrubú múku, žĺtky, soľ podľa chuti, mleté čierne korenie, štipku muškátového orieška a tuhý sneh z bielkov. Jemne zamiešame.

  • Recept bez obrázku

    Zelenina na mexický spôsob

    Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so syrovou omáčkou

    Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme do varu. Pridáme na menšie kúsky pokrájaný tavený syr a trošku rozdrobenej Nivy.

  • Recept bez obrázku

    Brokolica so sardelovou omáčkou

    Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, omastíme ich a pridáme k brokolici. Na olivovom oleji speníme cibuľu, pridáme sardelovú pastu, soľ, korenie, vývar...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist