Bravčové ragú
Domažlické bravčové ragú (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduché a chutné jedlo pre tých, ktorí rozmýšľajú čo uvariť.
Postup
- Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
- Na masti speníme cibuľu a opečieme do zlatista.
- Pridáme mäso, osolíme a krátko orestujeme, aby sa zatiahlo.
- Zalejeme polovicou vývaru a prikryté dusíme domäkka.
- Ja som použil pomalý hrniec a dusil som asi 3,5 hodiny na úrovni LOW.
- Mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme múku, opražíme a pridáme mletú papriku. Krátko premiešame a zalejeme zvyšným vývarom.
- Za občasného miešania povaríme asi 10 minút.
- Potom omáčku precedíme na mäso cez sitko.
- Pridáme smotanu a zamiešame.
- Nakoniec pridáme hrášok a nakrájané uhorky, premiešame a krátko prevaríme.
- Podávame s knedľou, cestovinou alebo ryžou, ozdobené plátkami vareného vajca.