Bravčové ragú

Domažlické bravčové ragú (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Jednoduché a chutné jedlo pre tých, ktorí rozmýšľajú čo uvariť.

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Na masti speníme cibuľu a opečieme do zlatista.
  3. Pridáme mäso, osolíme a krátko orestujeme, aby sa zatiahlo.
  4. Zalejeme polovicou vývaru a prikryté dusíme domäkka.
  5. Ja som použil pomalý hrniec a dusil som asi 3,5 hodiny na úrovni LOW.
  6. Mäso vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme múku, opražíme a pridáme mletú papriku. Krátko premiešame a zalejeme zvyšným vývarom.
  7. Za občasného miešania povaríme asi 10 minút.
  8. Potom omáčku precedíme na mäso cez sitko.
  9. Pridáme smotanu a zamiešame.
  10. Nakoniec pridáme hrášok a nakrájané uhorky, premiešame a krátko prevaríme.
  11. Podávame s knedľou, cestovinou alebo ryžou, ozdobené plátkami vareného vajca.