Mandľový zákusok
Domašský rez
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20-25 minút na 175 °C |
Postup- Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka
primiešavame práškový cukor a pomleté mandle. Sneh rozdelíme na 2 okrúhle plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C zhruba 20 až 25 minút.
- Pudingový krém: Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a maizenou. V hrnci zohrejeme mlieko a do horúceho prilejeme žĺtkovú zmes. Na slabom ohni miešame, kým nezhustne. Po vychladnutí do pudingu pridáme maslo, rum a vyšľaháme na hladký krém. Rozotrieme
ho na jeden upečený plát.
- Čokoládový krém: Smotanu zohrejme vo vodnom kúpeli a tesne pred
bodom varu k nej pridáme postrúhanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí
čokoládový krém vyšľaháme, natrieme ho na
krémovú vrstvu a prikryjeme druhým upečeným plátom.
- Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie
s Cerou a polevou ozdobíme povrch zákuska. Krájame
na trojuholníky a dozdobíme čerstvým ovocím.
|