Mandľový zákusok

Domašský rez

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešavame práškový cukor a pomleté mandle. Sneh rozdelíme na 2 okrúhle plechy vyložené papierom na pečenie a pečieme pri 175 °C zhruba 20 až 25 minút.
  2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a maizenou. Zmes prilejeme do horúceho mlieka a na slabom ohni miešame, kým nezhustne. Po vychladnutí pridáme do masy maslo, rum a vyšľaháme na hladký krém. Rozotrieme ho na jeden upečený plát.
  3. Smotanu zohrejme vo vodnom kúpeli a tesne pred bodom varu k nej pridáme postrúhanú horkú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí. Po vychladnutí čokoládový krém vyšľaháme, natrieme ho na krémovú vrstvu a prikryjeme druhým upečeným plátom.
  4. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie s Cerou a polevou ozdobíme povrch zákuska. Krájame na trojuholníky a dozdobíme čerstvým ovocím.