Domáci sendvič

janeg - fotkajaneg, 5. júla 2020
Domáci sendvič
Foto: janeg

Milujem jemné domáce pečivo a tento sendvič je neskutočne mäkučký vnútri a nádherne chrumkavý na povrchu.
Zdroj: Pinterest

2
porcie
130 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
2 1/2 ČL
1 ks (ja nedávam)
300 ml
2 PL
4 PL
2 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zo všetkých surovín spracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, aby cesto zdvojnásobilo objem. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme kysnúť ešte 10 minút.

  2. 2

    Valčekom každé cesto rozvaľkáme ako rožky, teda spodnú, asi tretinovú časť, necháme tučnejšiu. Od tučnej strany po tenkú zvinieme ako rožok.

  3. 3

    Jemne vyšúľame do tenkého valca a preložíme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť hodinu.

  4. 4

    Sendvič potrieme osoleným vajíčkom zmiešaným s vodou (alebo slanou vodou) a hneď dáme piecť.

  5. 5

    Prvých 10 minút pečieme na 190 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte 20 minút. Po dopečení hneď preložíme na mriežku, aby sendviče mohli dýchať aj zospodu. Krájame až po vychladnutí, aj keď ja nikdy neodolám :)

    Domáci sendvič - obrázok 5

Diskusia k receptu

wetwicka
na zaklade tej fotky by ma ten recept asi nezaujal, ale mama mi ho vychvalila a urcite nebanujem. obidve nohy sa zjedli este vlazne na veceru, takze dnes peciem znova. namiesto suseneho mlieka som dala 20g plnotucneho a vodu som dala len 250g, lebo mam velmi cerstvu muku a nesaje velmi vodu. urcite odporucam


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia