Foto: janeg
Milujem jemné domáce pečivo a tento sendvič je neskutočne mäkučký vnútri a nádherne chrumkavý na povrchu.
Zdroj: Pinterest
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín spracujeme cesto, prikryjeme a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, aby cesto zdvojnásobilo objem. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a necháme kysnúť ešte 10 minút.
- 2
Valčekom každé cesto rozvaľkáme ako rožky, teda spodnú, asi tretinovú časť, necháme tučnejšiu. Od tučnej strany po tenkú zvinieme ako rožok.
- 3
Jemne vyšúľame do tenkého valca a preložíme na plech s papierom na pečenie. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť hodinu.
- 4
Sendvič potrieme osoleným vajíčkom zmiešaným s vodou (alebo slanou vodou) a hneď dáme piecť.
- 5
Prvých 10 minút pečieme na 190 °C, potom teplotu znížime na 170 °C a pečieme ešte 20 minút. Po dopečení hneď preložíme na mriežku, aby sendviče mohli dýchať aj zospodu. Krájame až po vychladnutí, aj keď ja nikdy neodolám :)
Tiež sendvič:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu