Foto: lusinkab
Už nejaký čas som chodila okolo špaldovej múky a ani som netušila,že je to ona. Včera som ju konečne kúpila a hneď som musela Zobraziť celý popisUž nejaký čas som chodila okolo špaldovej múky a ani som netušila,že je to ona. Včera som ju konečne kúpila a hneď som musela ísť experimentovať. No a tu je výsledok.
na 190 °C
Postup
-
1
Do 100 ml teplého mlieka nasypeme sušené droždie a necháme aspoň 7 minút postáť kým sa nám neurobia bublinky. Medzi tým si do misky dáme všetky štyri druhy múk,chia semienka,ovsené vločky a soľ. Všetko poriadne premiešame vareškou.
-
2
Do stredu urobíme dierku a pridáme olivový olej,med, kvások a za stáleho miešania vareškou pridávame vodu kým sa nám cesto nespojí. Voda záleží od druhu použitej múky preto môže byť aj menej aj viac.....
-
3
...... keď sa nám všetko pekne spojí tak dáme na pomúčenú dosku a hnetieme ešte cca 10 minút alebo kým cesto nie je hladké a nelepivé......
-
4
.... vyhnetené cesto ponaťahujeme do väčšieho obdľžnika a stredok posypeme so slnečnicovými jadierkami .....
-
5
..... cesto uzatvoríme, zľahka popritláčame aby sa slnečnicové semienka dostali do cesta a zrolujeme do rolky. Z takto pripraveného cesta si vytvoríme bochník podľa vlastnej fantázie......
-
6
.... vytvarovaný bochník dáme na plech vystlaný s papierom na pečenie,urobíme zárezy a posypeme špaldovou múkou. Zakryjeme a necháme odpočívať 2 hodiny na teplom mieste.....
-
7
... Po dvoch hodinách dáme chlebík do predohriatej rúry a pečieme cca 50 minút na 190 °C. Dáme vychladnúť na mriežku .....
-
8
.... a môžme podávať. Krásny predvianočný čas všetkým prajem.
je to za 5*****
Palcok hore Lucinka. *