Chlieb

Domáci chlebík bez miesenia

Autor receptu: wildrane

Receptík od kamarátky Janky.

Suroviny

Postup

  1. Všetky sypké zmesi zmiešame vo väčšej mise, pridáme vodu a dobre premiešame, aby sa cesto spojilo. Miesto jedného pohára hl.muku môžete pridať pol pohára chlebovej, celozrnej múky + pol pohára hladkej. Múku nezabudnúť preosiať. :) Cesto je trochu redšie. Necháme odpočívať najmenej 8 hodín na teplom mieste. Môžete párkrát premiešať, ale nie je to potrebné. Zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej hrniec v ktorom budeme piecť chleba. Keď je hrniec aj rúra teplá, hrniec vyberieme potrieme olejom, vyklopíme cesto a prikryté pečieme 60 minút. Potom odoberieme vrchnák a necháme piecť 5 - 7 minút. Chlebík vyberieme a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.