Domáce tvarohové šiflíky s klobáskou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Domáce cestoviny robievam často, pretože voňajú domovom a mamičkovským
prestretým stolom plným samých dobrôt...robila som šiflíky, ktoré krájam na širšie ako
rezance..opiekla som domácu neúdenú klobásku a zmiešala som ju aj s výpekom so
šiflíkami...šiflíky mali farbu do ružova, ale tá vynikajúca chuť sa veru opísať dá iba ťažko..
3 porcie |
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Z preosiatej hrubej múky, vajca a troška vody som vymiesila polotuhé cesto..robievam z tejto múky preto, lebo cestoviny sú tvrdšie..cesto som vyvaľkala..
- pokrájala po dĺžke na 6 cm.široké pásy..
- uložila pásy na seba a pokrájala na 2cm. široké šiflíky..
- pokrájané šiflíky..
- do hrnca som dala zovrieť vodu a pridala som pol kl.soli...ke´d voda vrela, nasypala som do nej šiflíky..
- šiflíky som vybrala z vody, scedila a prepláchla studenou vodou a vložila do misy, kde som už mala pripravený tvaroh..
- šiflíky aj tvaroh som spolu zmiešala...poliala výpekom z opekania slaninkového hrebienka a klobásky...
- vybrala som na taniere, ozdobila klobáskou , slaninkovým hrebienkom, čerstvou pokrájanou cibuľkovou vňaťkou..prajem vám dobrú chuť...