Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom

Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30-40 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Piškóty:
3 ks
30 g
1 ks
štipka
5 ks
90 g
135 g
Maracujový jogurtový krém:
1 PL
250 ml
400 g
50 g
1 struk
250 ml
Na ozdobenie:
 (maliny, jahody, čučoriedky, černice, moruše, ...)




Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske takisto vyšľaháme bielky s cukrom. Obe masy opatrne zmiešame a postupne vmiešame preosiatu múku.

  2. 2

    Masu dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme dlhé piškóty. Posypeme práškovým cukrom a pečieme pri 200 °C 8 – 10 minút.

  3. 3

    Krém: Šťavu z maracuje, cukor a kukuričný škrob uvaríme. Po vychladnutí primiešame jogurt, dreň z vanilky a opatrne pridáme vyšľahanú sladkú smotanu. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím či lístkom z mäty. Podávame s piškótami.

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi recept na piškóty, mne by sa zišiel, len by som dala miesto cukru sladidlo, aby som z nich mohla robiť dezerty, v ktorých sa vyskytujú, lebo také pre diabetikov u nás nedostať, aj by som rada vyskúšala napr. Tiramisu a podobné iné sladké vecičky :) Zaujímalo by ma, koľko asi približne bolo piškótkov, aby som si spravila do zásoby a hlavne, ako ich uschovať, aby dlhšie vydržali.
jamarlen
mňa by zaujímalo, kde zobrali tú marakujovú šťavu:)….ale to sa tiež nedozviem
redakcia
@Jamarlen (17.9.2016 19:29)

Šťavu z maracuje môžete získať odšťavením maracuje, teda ovocia, ktoré kúpite v obchode, alebo dostať kúpiť aj 100-percentnú šťavu z maracuje vo fľašiach.