obľúbené domáce žemličky na každú príležitosť !
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia,trošky cukru a vlažnej vody si urobíme kvások.Ten po vykysnutí prilejeme do múky a pridáme trocha drvenej rasce,soľ,ocot,vajce a vodu vlažnú.iesime cesto ktoré by nemalo byť moc riedke ani husté...ide tam cca 500ml vody.
- 2
Dáme na teplé miesto a necháme kysnúť...Počas kysnutia cesto ešte 1x premiesime.
- 3
Po vykysnutí z cesta tvarujeme žemličky-my im hovoríme bosniaky. Dáme ich na vymastený plech a posypeme podľa chuti rascou alebo sezamom alebo slnečnicovými semiačkami..Kto ako chce...Dáme piecť na 180 stupňov asi 25minút-samozrejme si to kontrolujeme podľa farby :) Po upečení bosniaky ešte horúce potrieme vodou zmiešanou s olejom a s lyžičkou soli-nie moc len trochu na chuť....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@abdul -nekomentujem...
posypeme ma byt spravne
a semiačkami, na konci makke i. :-)