Kapustové fliačky

Domáce kapustové fliačky so škoricou

Autor receptu: redakcia

Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú prevoňané škoricou.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vlažnú vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.
  2. Medzitým pripravíme kapustu. Nakrájame ju na drobné rezance. Do väčšieho hrnca s hrubým dnom nasypeme kryštálový cukor a počkáme, kým skaramelizuje, teda získa krásnu zlatistú farbu. Vtedy doň vysypeme nakrájanú kapustu a za občasného miešania prikryté dusíme do zmäknutia. Občas podľa potreby podlejeme trochou vody. Nakoniec pridáme soľ a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
  3. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 milimetre. Nakrájame ho na pásiky, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Fliačky vložíme do vriacej osolenej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno, a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky scedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili.
  4. Nakoniec fliačky naaranžujeme na tanier, posypeme karamelizovanou kapustou. Dochutíme práškovým cukrom a mletou škoricou.