Kapustové fliačky
Domáce kapustové fliačky so škoricou
Autor receptu: redakcia
Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú prevoňané škoricou.
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy preosejeme obe múky, pridáme vajíčka, soľ a postupne za stáleho miešania pridávame vlažnú vodu. Rukou vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme postáť asi 10 minút. Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu.
- Medzitým pripravíme kapustu. Nakrájame ju na drobné rezance. Do väčšieho hrnca s hrubým dnom nasypeme kryštálový cukor a počkáme, kým skaramelizuje, teda získa krásnu zlatistú farbu. Vtedy doň vysypeme nakrájanú kapustu a za občasného miešania prikryté dusíme do zmäknutia. Občas podľa potreby podlejeme trochou vody. Nakoniec pridáme
soľ a dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením.
- Z odpočinutého cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 3 milimetre. Nakrájame ho na pásiky, dobre pomúčime a nakrájame na drobné fliačky. Fliačky vložíme do vriacej osolenej vody, premiešame, aby sa neprilepili o dno, a necháme asi 5 minút povariť na miernom ohni. Fliačky scedíme a vložíme do misky, premiešame spolu s kúskami masla, aby sa nezlepili.
- Nakoniec fliačky naaranžujeme na tanier, posypeme karamelizovanou kapustou. Dochutíme práškovým cukrom a mletou škoricou.