Foto: babkamt
Robila som šunkové fliačky. Tak som to využila a pre seba som spravila trochu kapustových fliačkov.
Postup
-
1
Z hrubej múky, jedného vajca a trochy vody som zarobila cesto. Dobre som ho vymiesila, nechala som ho prikryté odpočinúť pol hodiny. Rozdelila som si cesto na tri časti. Každú som na tenko vyvaľkala. Môžu sa použiť aj fliačky u obchodu - je to rýchlejšie:-)
-
2
Na čistej kuchynskej utierke cesto nechám trochu obschnúť.
-
3
Jedno cesto preložím na dosku, trochu ho ešte pomúčim, pokrájam na pásiky široké 6 -7 cm, ukladám na seba. Ponáhľala som sa, preto som nemala čas nechať cesto dostatočne obschnúť.Pokrájala som ho na pásiky, potom na štvorčeky s hranou asi 0,5 cm.
-
4
Pokrájané som osiala od prebytočnej múky.
-
5
Preložila som ho na dosku, aby sa mi ľahšie prekladalo do vriacej osolenej vody.Varila som ich asi 3 minúty.
-
6
Uvarené som pomastila rozpustenou domácou bravčovou masťou.
-
7
Nastrúhala som polovicu hlávky kapusty.
-
8
Do hrnca, kde budem dusiť kapustu, som dala 1 pl oleja a 2 pl cukru. Cukor som nechala skaramelizovať.
-
9
Pridala som strúhanú kapustu,trochu som ju osolila,podusila som ju do mäkka s asi 50 ml vody. Keď bola kapusta mäkká, nechala som odpariť prebytočnú tekutinu.
-
10
Do podusenej kapusty som pridala uvarené fliačky. Tie som ešte posypala škoricovým cukrom. No a obed mám hotový. Nerobím ich často, takže som si obed vychutnala:-)
-
11
Recept na šunkové fliačky: http://varecha.pravda.sk/recepty/sunkove-fliacky-fotorecept/24743-recept.html Kým mi cesto schlo, pomlela som si uvarené údené mäso na šunkové fliačky.
-
12
Upečené. Už môže obedovať aj manžel.
Pracharanda jsou sušené hrušky tak jako křížaly - sušená jablka.
No a ty flíčky se posypou pracharandou a strouhaným perníkem a polijí máslem a jsou boule za ušima.
Boli vcera -:)
Kk,☆ ☆ ☆ ☆ ☆
ja ich mám rada. Nerobím ich často, lebo manžel ich nechce a variť len pre seba? No tentokrát som na ne dostala neskutočnú chuť:-)
@Patroveckypitrs áno, tieto sú na sladko. Aj tvoja verzia na slano musí byť dobrá. @Terinka55 to, že som ti narobila chute ma teší:-) @Klukodvody ja robievam rezance posypané makom zmiešaným so slivkovým lekvárom, tvarohom aj s orechmi. Chcela som sa ťa spýtať, čo je pracharanda, no nižšie si to vysvetlil S pracharandou by som si dala povedať:-) @2010 jej, ďakujem za obrázok. Ty si ich mal na slano so slaninkou. Tvoje jedlo vyzerá lákavo.@Izabella929 súhlasím. @Mesiar50 ja šunkafleky zjem, ale radšej si dám tak ako ty sladké:-) @Evanaaa tiež som ich dávno nevarila. Možno aj dva - tri roky. Doteraz som ich jedla len na sladko. Hádam by som ich už mohla skúsiť raz aj na slano. @Havino ja mám ten istý problém. Variť len pre seba sa mi väčšinou nechce. No pri robení fliačkov som si na ne spomenula. Mala som doma pol hlávky kapusty, čo mi zostala zo šalátu, tak mi nič nebránilo, aby som si ich spravila. Mala som ich na obed aj na večeru:-)