Foto: mysiacik
Postup
-
1
Z múky, vody, droždia, soli, cukru, oleja a dvoch lyžičiek ľanových semienok si vypracujeme cesto a dáme na teplé miesto vykysnúť.
- 2
Keď je vykysnuté, preklopíme si ho na pomúčenú dosku a pomaly si "odždibujeme" z cesta a tvoríme si malé bochníky, ktoré si ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Takto necháme podkysnúť asi 15 minút, zoberieme si nožík namočíme si ho do vlažnej vody, aby sa nám cesto na nôž neprilepovalo a zarezávame do bochníkoch hlboké zárezy.
- 4
Nakoniec potrieme vodou, v ktorej máme roztopenú soľ, posypeme sezamom a ľanovými semienkami, necháme chvíľu podkysnúť a šup do rúry, na 5 minút rozohriatej na 200 stupňov, potom stiahneme na 180 a kaiserky dopečieme, až kým nemajú krásnu hnedkastú farbu, vytiahneme a necháme vychladnúť
Tiež kaiserky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
de.wikipedia.org/wiki/Kaisersemmel...
@Mysiacik ,pečivo máš vydarené,aj keď nie sú práve kaiserky,isto by mi chutili:-)
celkom určite si veľmi šikovná :-)
varecha.pravda.sk/recepty/domace-kaiserky-fotorecept/4529...