Foto: babkamt
V obchode som natrafila na formu na kaiserky. Hneď som ju vyskúšala. Na obale bol aj recept na kaiserky. Dnes sme mali k obedu Zobraziť celý popisV obchode som natrafila na formu na kaiserky. Hneď som ju vyskúšala. Na obale bol aj recept na kaiserky. Dnes sme mali k obedu fazuľovú polievku a kaiserky namiesto slížov.
na 220 °C
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny. V tom som zistila , že nemám doma čerstvé droždie . Tak som požila 7 g sušené droždie. V surovinách mám písané čerstvé droždie podľa receptu priloženého k tvorítku kaiseriek.
-
2
Začala som s vážením múk. Odvážila som 250 g pšeničnej múky hladkej T650,
-
3
125 g ražno - pšeničnej múky,
-
4
125 g polohrubej výberovej múky. Múku som preosiala aj so soľou . Spravila som v múke jamku , do ktorej som dala 1 čl cukru a vysypala som jedno vrecko sušeného droždie. Ohriala som si 300 ml mlieka , v ktorom som rozpustila 25 g masla.
-
5
Zarobila som cesto. Hneď som s ním pracovala ďalej .
-
6
Rozdelila som ho na 12 častí.Jeden som odvážila . Mal 75 g.Z každého som spravila guľku. Uložila som ju na plech vystlaný fóliou na pečenie.
-
7
Na plechu som guľky sploštila. Zakryla som ich utierkou a nechala 10 minút odpočívať.
-
8
Po 10 minútach som tvorítkom spravila zárezy. Cesto už vyzerá ako kaiserka. Otočila som ich zárezmi dole a nechala 15 minút kysnúť.
-
9
Po 15 minútach som ich znovu otočila zárezmi hore. Natrela som ich nie vajíčkom ale len bielkom , ktoré mi zostalo z iného receptu.Posypala som ich ľanovými a sézamovými semenami . Nakoniec som pridala morskú hrubozrnnú soľ.
-
10
Rúru som vyhriala na 220 °C. Piekla som ich asi 12 minút.Treba sledovať rúru . Čas pečenia je len orientačný, lebo každá rúra inak pečie.
... kdyby to nešlo, tak kliknete sem jdem.cz/8dfs6...
@mariamka hľadaj v oddelení domácich potrieb v supermarketoch. Padol mi do oka cestou k pokladni .
@dogador pri cene kaiseriek v obchode sa oplatí si ich upiecť doma. V mnohých obchodoch kúpiš predpečené .Nie čerstvo spravené cesto . Tie sú chutné , kým sú teplé . No vychladnuté ... @pusta ďakujem za hviezdičky.
@salinka na obrázku boli kaiserky , takže som hneď vedela na čo ho budem používať :-)
@milo60 , @riuska9 vedela som , že naši varecháči vedia , kde sa dá kúpiť , promtne poradia.
@mia2404 :-)
@sonulienka ďakujem za tvoje ocenenie a hviezdičky.
@mirkamt tiež sa volám Mirka a sedí aj to mt :-) Sme menovkyne. Nevadí , že si začiatočníčka. Len treba nabrať odvahu a pustiť sa do pečenia.
@trubica Pozrela som si video. Je to naozaj výborná pomôcka v kuchyni. Prijala by som ju.
5*****
@pusta to len to tvorítko im dalo správny tvar.
Jej, ale si ma potešil, že si oprášil môj starý recept. Vydarili sa ti lepšie ako mne:-) To, že si recept oprášil a hlavne, že si s ním natoľko spokojný, že ho budeš robiť aj nabudúce, mi dodá silu a chuť pridávať recepty. Tvoje vyzerajú prudko jedlé. Ďakujem za pridanú fotku. Hneď by som si dala jednu na raňajky:-)
Áno, otáčal som ich, držal som sa presne receptu, akurát miesto pšenično-ražnej múky som dal len ražnú. A trocha dlhšie som ich nechal na plechu kysnúť...
Ako vidieť podľa tvojej fotky, ide to aj bez tvorítka. Stotožňujem sa s @Kimlo , že ich po otočení treba nechať dlhšie kysnúť. Recept a postup s otáčaním bol priložený k tvorítku. Prvý krát sa snažím presne dodržať postup. @Mitajita máš ich ukážkové. Tiež ma zaujíma recept na tie tvoje, nepridáš ho? @Katka78 ak vyskúšaš, ozvi sa, či sa ti vydarili.
Krásne sú... Tuším som tu naštartoval kaiserkomániu.. Dobre je oprášiť staršie a dobré recepty ...
Ja som dnes skúsila oboje, s lyžicou je to ultraľahké, na prekladanie som grambľavá :-). Ďakujem pekne za recept, aj za jeho pripomenutie!
Katy, máš je oboje krásné, takové překládání jsem ještě neviděla a jen z pohledu mám zasukované všechno, nejen packy. Jsi šikulka! Tleskám!
Díky, Kati, za video. Mně nepomůže ani svěcená voda! Zaplétání, splétání, vyvalování a krájení na stejné dílky - tyto dovednosti prostě nemám zapleteny v DNA. A kde nic není, ani smrt nebere. Pravda veliká. Mohu jen hledět, šoupat nohama, tiše závidět a sem tam potrénovat bez valných úspěchů. Komu čest, tomu čest a ten kdo umí je král!
to video, čo si pridala, mám dávnejšie stiahnuté tiež, ked som ho pozerala po prvýkrát, zdalo sa mi zložité, dala som si ho so zastavením a zistila som, že opak je pravdou a prekladanie týmto starým spôsobom veľmi ľahké. odvtedy kajzerky ináč nerobím, žiadne tvorítko nie je potrebné. už robím len tak, ako je na videu , ručne a šikovne to ide :-) dievčence, nebojte sa toho, skúste!
@katka78 , dakujem :-)!
Kamarát, tvoje pečivo je ako maľované.Si chlap vhodný ako sa vraví do koča i do voza. Vieš variť, piecť, zavárať, šikovne sa obracať v kuchyni:-) Dámy, ktorá by chcela mať takého chlapa doma? Ja by som sa mu potešila:-)Posielam ti pozdrav.
Napečené, sú výborné, len ich nemám také bucľaté. Piekli ste ich teplý vzduch, či len horný a dolný ohrev? Dakujem
Ma ich v ponuke TESCOMA, vyborna praca s touto formou...