Domáce kaiserky (fotorecept)Foto: babkamt

V obchode som natrafila na formu na kaiserky. Hneď som ju vyskúšala. Na obale bol aj recept na kaiserky. Dnes sme mali k obedu fazuľovú polievku a kaiserky namiesto slížov.

10-12 min
na 220 °C

Suroviny

NOVINKA: Varecha.sk na YouTube!

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravila som si potrebné suroviny. V tom som zistila , že nemám doma čerstvé droždie . Tak som požila 7 g sušené droždie. V surovinách mám písané čerstvé droždie podľa receptu priloženého k tvorítku kaiseriek.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Začala som s vážením múk. Odvážila som 250 g pšeničnej múky hladkej T650,

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    125 g ražno - pšeničnej múky,

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    125 g polohrubej výberovej múky. Múku som preosiala aj so soľou . Spravila som v múke jamku , do ktorej som dala 1 čl cukru a vysypala som jedno vrecko sušeného droždie. Ohriala som si 300 ml mlieka , v ktorom som rozpustila 25 g masla.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zarobila som cesto. Hneď som s ním pracovala ďalej .

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozdelila som ho na 12 častí.Jeden som odvážila . Mal 75 g.Z každého som spravila guľku. Uložila som ju na plech vystlaný fóliou na pečenie.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plechu som guľky sploštila. Zakryla som ich utierkou a nechala 10 minút odpočívať.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po 10 minútach som tvorítkom spravila zárezy. Cesto už vyzerá ako kaiserka. Otočila som ich zárezmi dole a nechala 15 minút kysnúť.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po 15 minútach som ich znovu otočila zárezmi hore. Natrela som ich nie vajíčkom ale len bielkom , ktoré mi zostalo z iného receptu.Posypala som ich ľanovými a sézamovými semenami . Nakoniec som pridala morskú hrubozrnnú soľ.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rúru som vyhriala na 220 °C. Piekla som ich asi 12 minút.Treba sledovať rúru . Čas pečenia je len orientačný, lebo každá rúra inak pečie.

    Domáce kaiserky (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist