Domáce bravčové pliecko na červenom víne fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. augusta 2014

Farmár mi priniesol čerstvé mäso aj výrobky...urobila som výborné pliecko na mojom domácom vínku...prílohu som volila dvojakú..zemiaky aj ryžu..

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg domáce
1 PL domáca
1 ks
2 dl domáce
podľa chuti
 štipka
1/2 ČL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som naporcovala na plátky...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť a plátky mäsa som opiekla z oboch strán..

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do rajnice som dala výpek z restovania, pridala som cibuľu, opiekla a podliala som vínom..

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vložila som do pripraveného základu orestované mäsko...

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso som osolila, okorenila a pridala červenú mletú papriku...všetko spolu som pomiešala...zakryté som pomaly dusila a dolievala som iba malé množstvo vína...

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohy...zemiaky aj ryžu...hotové mäsko som dochutila a pripravila na podávanie..

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nabrala som na taniere, ozdobila a podávala s uhorkovo-paradajkovo-cibuľovo-uhorkovým šalátom...mojej návšteve hen až od Tatier veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ešte malý bonus...moje letné orgovány- budleia v 5 farbách..

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a moje lososové muškáty...

    Domáce bravčové pliecko na červenom víne (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
@mb...m ám dvoch dodávateľov farmárov...nosí nám bravčové mäso aj mäsové výrobky...slaninu na masť a všetko...počas leta mi dodáva aj domácich králikov...a druhý mi vozí mlieko, vajíčka,syr, tvaroh, maslo, smotanku...som veľmi spokojná...mám všetko úplne čerstvé....ráno zabíja a popoludní mám tu mäso a výrobky...
obed dobrý, ako vždy, ale tá budleja je prekrásna, tú chcem mať, aj tých farmárov v dobrom závidím, ja sa pracne nazháňam ked čosi chcem kvalitné a domáce
@babkamt.. ďakujem pekne, je to moje hobby...)@mesiar50...tvoja pochvala je pre mňa príjemná, od odborníka na mäso...)@havino...vie š na dedinách ešte ľudia pracujú poctivo a tak tie farmarske výrobky sú produktom ich usilovnosti..budleju si objednaj u Rastlinky.sk.. ja mám 5 farieb..@kukulienka71...no je to obrovský rozdiel v chuti...sa moja návšteva pýtala z čoho je to mäso...ja že bravčové...že také chutné sme ešte nejedli.....).@kimlo...f úha , to vážne? tak to si cením.-)Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé kometáre.-)
nka

Pridaj komentár k receptu: