Bezlepkové žemle
Bezlepkové žemle

Domáce bezlepkové hamburgerové žemle

novalim - fotkanovalim, 29. augusta 2018. Komerčný recept.
Domáce bezlepkové hamburgerové žemle
Foto: novalim

Sezóna grilovačiek vrcholí, všade rozvoniavajú grilované mäská a hamburgre, ale čo ak žijete bez lepku? Nevadí, nevadí, dáme vám návod, ako si doma upiecť veľmi chutné hamburgerové žemle, ktoré ostanú mäkké aj na druhý deň. Čím ich naplníte, je už na vás, ak aj nebudete pripravovať hamburgre, tieto žemličky vám poslúžia k akémukoľvek grilovanému mäsku.

8
porcií
80 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
500 ml (ak nemôžete mlieko, nahraďte ho vodou)
1 bal.
1 PL
1 ČL
1 PL
Na potretie a posypanie:
1 ks
 (alebo mak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka nasypeme sušené droždie a lyžicu cukru, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a necháme chvíľu postáť pri izbovej teplote.

  2. 2

    Do misy dáme bezlepkovú múku Promix Alfa, soľ, pridáme olej a zalejeme to tekutou drožďovou zmesou.

  3. 3

    Varechou všetky spomínané ingrediencie premiešame.

  4. 4

    Pomocou hnietacieho nástavca na mixéri zmes miešame po dobu 5 minút.

  5. 5

    Premiešanú zmes vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme jemne pomúčili bezlepkovou múkou. Ručne ešte premiesime a rozdelíme na 8 rovnakých častí. Každú z nich miesením vytvarujeme do žemličky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

  6. 6

    Necháme kysnúť asi 20 minút pri izbovej teplote.

  7. 7

    Nakysnuté žemličky potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme v rozohriatej rúre (ideálne na parnom režime alebo s miskou plnou vody na dne rúry) na 200 stupňoch asi 20-23 minút do zlatista.

  8. 8

    Necháme úplne vychladnúť, až potom ich rozkrajujeme.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: