Foto: ancicka
Túto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej Zobraziť celý popisTúto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej dávky.
Suroviny
2 kg |
|
2 kg |
|
pár varené |
|
1 veľký alebo pasta paradajková |
|
1 ks (7 dl) |
|
1 ks (7 dl) |
|
8 ks surové |
|
5 ks sterilizované |
|
2 l |
|
4 ks väčšia |
|
na dochutenie: | |
|
|
alebo rýchlosoľ |
|
|
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame a osmažíme na troche masti. Mäsko pokrájame na drobno a pridáme k cibuli. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliaté a dusíme do mäkká.
- 2
Pomelieme na mlynčeku čerstvé oškvarky, mäso aj s vývarom a ostatné suroviny. Ja pušťam aj vajcia cez mlynček.
- 3
Ked je všetko pomleté, tak pridáme vývar a dochutíme.
- 4
Potom ešte ponorným mixérom rozmixujeme, aby bola paštéta jemná. Potom plníme do čistých a suchých pohárov do troch štvrtín. Nie viac!!!
- 5
Dobré pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme 1 a 1/2 hodiny tak, aby počas celej doby voda vrela.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mariaklara,máš čistú pravdu.
Danka uvidíš,že si ju obľubite a budeš jú robiť stále.
duško,kľudne daj tam aj šťavu s leča a aj s kapii.Pridá to na chutí.
Kľudne môžeš urobiť z polovičnej dávky.
Len musim ziskat viacej skvariek, lebo pre nas su tu pochutkou, v obchode ich nedostanem a velmi zriedkavao aj na trhu, tu sa to "nenosi" pre viacero veci a tu hned potrebujem 2kg.
ale skusim z mensej davky, lebo mi vonia uz teraz. dakujem anicka.