Domáca oškvarková paštéta

Autor receptu: ancicka

Túto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej dávky.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu pokrájame a osmažíme na troche masti. Mäsko pokrájame na drobno a pridáme k cibuli. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliaté a dusíme do mäkká.
  2. Pomelieme na mlynčeku čerstvé oškvarky, mäso aj s vývarom a ostatné suroviny. Ja pušťam aj vajcia cez mlynček.
  3. Ked je všetko pomleté, tak pridáme vývar a dochutíme.
  4. Potom ešte ponorným mixérom rozmixujeme, aby bola paštéta jemná. Potom plníme do čistých a suchých pohárov do troch štvrtín. Nie viac!!!
  5. Dobré pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme 1 a 1/2 hodiny tak, aby počas celej doby voda vrela.