Domáca oškvarková paštéta
Autor receptu: ancicka
Túto paštétu robím pri zabíjačke z čerstvých vysmažených oškvarkov. Preto je aj z väčšieho množstva. Kto by chcel, tak si môže urobiť z polovičnej dávky.
Postup
- Cibuľu pokrájame a osmažíme na troche masti. Mäsko pokrájame na drobno a pridáme k cibuli. Podlejeme vodou tak, aby bolo zaliaté a dusíme do mäkká.
- Pomelieme na mlynčeku čerstvé oškvarky, mäso aj s vývarom a ostatné suroviny. Ja pušťam aj vajcia cez mlynček.
- Ked je všetko pomleté, tak pridáme vývar a dochutíme.
- Potom ešte ponorným mixérom rozmixujeme, aby bola paštéta jemná. Potom plníme do čistých a suchých pohárov do troch štvrtín. Nie viac!!!
- Dobré pozatvárame a dáme sterilizovať. Sterilizujeme 1 a 1/2 hodiny tak, aby počas celej doby voda vrela.