Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný kúsok bravčovej pečene...prílohu som urobila hráškovú ryžu a oblohou bolo kopec výbornej zeleninky zo mojej záhrady..cesnakopažítku používam do jedál ako bylinku na dochutenie a vtedy obyčajne jedlo nesolím...

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu som dala pokrájanú slaninu...po krátkom orestovaní som pridala aj pokrájanú cibuľu...bravčovú pečeň som pokrájala na plátky a obalila v hladkej múke..
  2. pridala som obalenú pečeň..opiekla ju z oboch strán...
  3. pridala som červenú mletú papriku a podliala malým množstvom vody..
  4. pridala som rascu, mleté čierne korenie a lyžicu kečupu...vlastne kečup je ochutený, takže nie je potrebné pečeň soliť po jej uložení na tanier..všetko som premiešala...a nechala chvíľku, aby sa chute spojili..
  5. pred dokončením so pridala ešte na drobno pokrájanú paradajku.../preto ju krájam na malé kocky, lebo vtedy sa koža nezroluje/nechcela som, aby sa paradajka rozvarila, ale aby prešla varom...už som iba jedlo dochutila pokrájanou cesnakopažítkou..
  6. a takto vyzerá moja cesnakopažítka dnes...práve má zase veľa púčikov a bude kvitnúť...kvietky má krásne snehobiele..na tanieri som zdobila kvetmi..
  7. ryžu som robila klasicky, ale po orestovaní ryže na oleji, som pridala k nej hrsť mrazeného hrášku..podliala vriacou vodou, ochutila a pod pokrievkou za pár minút bola hotová..pečeň som uložila na taniere,pridala hráškovú ryžu, zeleninu zo záhrady, kvietky cesnakopažítky a ...obed bol za pol hodiny hotový....prajem vám dobrú chuť..