Domáca bravčová pečeň na slaninke s cesnakopažítkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som sa bola pozrieť na mojich lekárov, či sa majú dobre..takže som potrebovala uvariť niečo rýchle a aj chutné...vybrala som z mrazničky posledný kúsok bravčovej pečene...prílohu som urobila hráškovú ryžu a oblohou bolo kopec výbornej zeleninky zo mojej záhrady..cesnakopažítku používam do jedál ako bylinku na dochutenie a vtedy obyčajne jedlo nesolím...
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu som dala pokrájanú slaninu...po krátkom orestovaní som pridala aj pokrájanú cibuľu...bravčovú pečeň som pokrájala na plátky a obalila v hladkej múke..
- pridala som obalenú pečeň..opiekla ju z oboch strán...
- pridala som červenú mletú papriku a podliala malým množstvom vody..
- pridala som rascu, mleté čierne korenie a lyžicu kečupu...vlastne kečup je ochutený, takže nie je potrebné pečeň soliť po jej uložení na tanier..všetko som premiešala...a nechala chvíľku, aby sa chute spojili..
- pred dokončením so pridala ešte na drobno pokrájanú paradajku.../preto ju krájam na malé kocky, lebo vtedy sa koža nezroluje/nechcela som, aby sa paradajka rozvarila, ale aby prešla varom...už som iba jedlo dochutila pokrájanou cesnakopažítkou..
- a takto vyzerá moja cesnakopažítka dnes...práve má zase veľa púčikov a bude kvitnúť...kvietky má krásne snehobiele..na tanieri som zdobila kvetmi..
- ryžu som robila klasicky, ale po orestovaní ryže na oleji, som pridala k nej hrsť mrazeného hrášku..podliala vriacou vodou, ochutila a pod pokrievkou za pár minút bola hotová..pečeň som uložila na taniere,pridala hráškovú ryžu, zeleninu zo záhrady, kvietky cesnakopažítky a ...obed bol za pol hodiny hotový....prajem vám dobrú chuť..