Bezlepková knedľa
Bezlepková knedľa

Domáca bezlepková knedľa fotorecept

bogar - fotkabogar, 28. apríla 2020
Domáca bezlepková knedľa (fotorecept)
Foto: bogar

Výborná, nadýchaná a mäkučká...

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g (Bakery mix alebo Bread mix, Liana)
3/4 kocky
1 ks
1 ČL
1 ČL
220 ml vlažná
1 PL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny som dala do pekárničky, kto nemá, tak si ich zmieša v miske nasledovne - soľ, múka, vajce, droždie, cukor, voda, olej a miesi aspoň 10 minút. Za mňa to urobila aj s kysnutím pekáreň... Kto nemá, nechá cesto po vymiesení kysnúť aspoň hodinu.

    Domáca bezlepková knedľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vykysnutého cesta som vytvorila naolejovanými rukami dve knedle, ktoré som vložila do parného hrnca, ktorý som vopred tiež naolejovala. Nechala som ich ešte postáť 10 minút, kým som všetko upratala, a zapla som parný hrniec na cca 30 minút.

    Domáca bezlepková knedľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po naparení som knedle vybrala, dala som ich na parné misky, ktoré som otočila hore nohami ale môžete aj na mriežku ich dať a popichala som ich jemne vidličkou.

    Domáca bezlepková knedľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Knedle by sa mali po vybratí potrieť olejom ale ja ich potieram maslom, nechám vychladnúť a zabalím do potravinovej fólie.

    Domáca bezlepková knedľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Krásne nadýchané a chutné bezlepkové knedle sú na svete. Mäkké vydržali až 3 dni. Samozrejme, keď ich budete podávať, treba ich napariť nad vodou alebo do sáčku a šup mikrovlnka zohriať, sú ako čerstvé.

    Domáca bezlepková knedľa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Jsi velmi šikovná, milá @bogar , knedlíky jako balóny, což je u bezlepkové múky velký kumšt dosáhnout. Ale jedeš, jeden recept za druhým, jako vláček.
1x bogar
bogar
@haji (28.4.2020 14:34)

no tak bezlepkace by som mala jeste kedze nemozem psenicu a raz tak sa ucim a skusam dnes idem na prve kvaskove bagetky z bezlepkoveho mojho domaceho kvasku tak snad vyjdu a pridam recept :)
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia