Domáca bezlepková knedľa fotorecept
Foto: bogar
Výborná, nadýchaná a mäkučká...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g (Bakery mix alebo Bread mix, Liana) |
|
3/4 kocky |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
220 ml vlažná |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny som dala do pekárničky, kto nemá, tak si ich zmieša v miske nasledovne - soľ, múka, vajce, droždie, cukor, voda, olej a miesi aspoň 10 minút. Za mňa to urobila aj s kysnutím pekáreň... Kto nemá, nechá cesto po vymiesení kysnúť aspoň hodinu.
-
2
Z vykysnutého cesta som vytvorila naolejovanými rukami dve knedle, ktoré som vložila do parného hrnca, ktorý som vopred tiež naolejovala. Nechala som ich ešte postáť 10 minút, kým som všetko upratala, a zapla som parný hrniec na cca 30 minút.
-
3
Po naparení som knedle vybrala, dala som ich na parné misky, ktoré som otočila hore nohami ale môžete aj na mriežku ich dať a popichala som ich jemne vidličkou.
-
4
Knedle by sa mali po vybratí potrieť olejom ale ja ich potieram maslom, nechám vychladnúť a zabalím do potravinovej fólie.
-
5
Krásne nadýchané a chutné bezlepkové knedle sú na svete. Mäkké vydržali až 3 dni. Samozrejme, keď ich budete podávať, treba ich napariť nad vodou alebo do sáčku a šup mikrovlnka zohriať, sú ako čerstvé.
no tak bezlepkace by som mala jeste kedze nemozem psenicu a raz tak sa ucim a skusam dnes idem na prve kvaskove bagetky z bezlepkoveho mojho domaceho kvasku tak snad vyjdu a pridam recept :)
Ať se ti daří!