Bezlepková knedľa
Domáca bezlepková knedľa (fotorecept)
Autor receptu: bogar
Výborná, nadýchaná a mäkučká...
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny som dala do pekárničky, kto nemá, tak si ich zmieša v miske nasledovne - soľ, múka, vajce, droždie, cukor, voda, olej a miesi aspoň 10 minút. Za mňa to urobila aj s kysnutím pekáreň... Kto nemá, nechá cesto po vymiesení kysnúť aspoň hodinu.
- Z vykysnutého cesta som vytvorila naolejovanými rukami dve knedle, ktoré som vložila do parného hrnca, ktorý som vopred tiež naolejovala. Nechala som ich ešte postáť 10 minút, kým som všetko upratala, a zapla som parný hrniec na cca 30 minút.
- Po naparení som knedle vybrala, dala som ich na parné misky, ktoré som otočila hore nohami ale môžete aj na mriežku ich dať a popichala som ich jemne vidličkou.
- Knedle by sa mali po vybratí potrieť olejom ale ja ich potieram maslom, nechám vychladnúť a zabalím do potravinovej fólie.
- Krásne nadýchané a chutné bezlepkové knedle sú na svete. Mäkké vydržali až 3 dni. Samozrejme, keď ich budete podávať, treba ich napariť nad vodou alebo do sáčku a šup mikrovlnka zohriať, sú ako čerstvé.