Bezlepková knedľa

Domáca bezlepková knedľa (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Výborná, nadýchaná a mäkučká...

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny som dala do pekárničky, kto nemá, tak si ich zmieša v miske nasledovne - soľ, múka, vajce, droždie, cukor, voda, olej a miesi aspoň 10 minút. Za mňa to urobila aj s kysnutím pekáreň... Kto nemá, nechá cesto po vymiesení kysnúť aspoň hodinu.
  2. Z vykysnutého cesta som vytvorila naolejovanými rukami dve knedle, ktoré som vložila do parného hrnca, ktorý som vopred tiež naolejovala. Nechala som ich ešte postáť 10 minút, kým som všetko upratala, a zapla som parný hrniec na cca 30 minút.
  3. Po naparení som knedle vybrala, dala som ich na parné misky, ktoré som otočila hore nohami ale môžete aj na mriežku ich dať a popichala som ich jemne vidličkou.
  4. Knedle by sa mali po vybratí potrieť olejom ale ja ich potieram maslom, nechám vychladnúť a zabalím do potravinovej fólie.
  5. Krásne nadýchané a chutné bezlepkové knedle sú na svete. Mäkké vydržali až 3 dni. Samozrejme, keď ich budete podávať, treba ich napariť nad vodou alebo do sáčku a šup mikrovlnka zohriať, sú ako čerstvé.