Dolky s lekvárom

112zuzulienka233 - bez fotky112zuzulienka233, 2. júla 2014
Dolky s lekvárom
Foto: 112zuzulienka233

Tento recept mám od kamarátky je jednoduchý a rýchli

8
porcií
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
4 PL
4 PL
1/2 l
3 ks
1 ks
1 ks
troška
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.Múku,práš.cukor zmiešame pridáme prášok do pečiva vanilínový cukor,mlieko,maslo a vajcia a poriadne premiešame.

  2. 2

    Na panvici ohrejeme trocha oleja a naberačkou nalejeme cesto a necháme smažiť.

  3. 3

    Po vypražení natrieme lekvárom a zlepíme dva do kopy na vrch dáme tvaroch a posypeme práš.cukrom

Diskusia k receptu

eraserhead
@112zuzulienka233 maslo je tuková časť z mlieka cicavcov
a to čo máš TY v surovinách je jedna z Bohýň Československej kuchyne, ktorá vďaka podprahovej reklame presvedčila slovač že je maslo.
Ľudia zlatý chcem aby ste boli moji zákazníci, tej Boloňskej, Stroganoff, masla, Tiramisu a Pizze čo by som Vám ja predal za super peniaz ...... a ja Vám potom sĺúbim aj zdravotnú starostlivosť zdarma hehe...... ☭

@edith ale mne ochotníckemu kuchárovi je treba veci vysvetliť a napísať priamo a nie v inotajoch či iných náznakoch, kľudne aj infantilne ........
edith
@eraserhead ... ja som len napísala že väčšina z nás určite vieme že tým maslom bola myslená HERA ... a ja nepoužívam vo svojom slovníku infantilne názvy :-), takže ...ja som tým nechcela nikoho uraziť ... je pravda že keď si uvádzam suroviny vo svojich receptoch tak "ja" uvediem presný názov všetkého ... ale tak každý sme nejaký ... a mimochodom je krásny piatok, slniečko tak už len niečo ukuchtiť a relaxovať :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia