Diviačie stehno so šípkovou omáčkou

Autor receptu: peter64

Postup

  1. Stehno z diviaka očistime,zbavíme sadla,umyjeme vyklepeme.Mäso vložime do kameninovej nádoby,zalejeme moridlom,zaťažime a dáme na 6-8 dni odležať do chladničky.Pri príprave na rozohriatej nakrájanej slaniny opažime koreninovú zeleninu a cibuľu z maridla,pridáme čerstvé korenie,osoline naložene mäso,podlejeme trochu hovädzieho vývaru a dusíme.Pri duzení mäso podlievame červeným vínom a dusíme do mäkka.Omačku zahustime rietkou žltou zapraškou(alebo na oleji opraženou strúhankou),podľa potreby zalejeme vývarom,pridáme šípkovú zavareninu,citrónovú kôru i šťavu,podľa chuti cukor a soľ a dobre povaríme.Mäso nkrájame,do omáčky zamiešame maderirske víno a precedenu omáčku nalejeme na mäso.