Diviačie mäso s medom a bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Inšpirovala som sa: http://varecha.pravda.sk/recepty/diviacie-maso-na-vine-s-
medom/1715-recept.html
Postup
- Mäso očistíme a umyjeme /ja som mala menšie kusy, ale môže byť aj 1 veľký kus/. Vložíme do zapekacej misy, posolíme a zasypeme rascou. Necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hod.
Potom mäso upečieme takmer do mäkka.
- Do menšieho hrnca dáme olej a orestujeme na nakrájaný zeler. Pridáme džús, ocot, med a bylinky. Na miernom ohni varíme 15-20 min.
Omáčku scedíme a vylejeme na mäso.
- Upečieme do mäkka.
- Servírujeme napríklad s hráškovou ryžou, mäso posypeme slnečnicovými semiačkami a polejeme výpekom.
Mäsko je úplne lahodné :)