Diviačie mäso s medom a bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Inšpirovala som sa: http://varecha.pravda.sk/recepty/diviacie-maso-na-vine-s- medom/1715-recept.html

Postup

  1. Mäso očistíme a umyjeme /ja som mala menšie kusy, ale môže byť aj 1 veľký kus/. Vložíme do zapekacej misy, posolíme a zasypeme rascou. Necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hod. Potom mäso upečieme takmer do mäkka.
  2. Do menšieho hrnca dáme olej a orestujeme na nakrájaný zeler. Pridáme džús, ocot, med a bylinky. Na miernom ohni varíme 15-20 min. Omáčku scedíme a vylejeme na mäso.
  3. Upečieme do mäkka.
  4. Servírujeme napríklad s hráškovou ryžou, mäso posypeme slnečnicovými semiačkami a polejeme výpekom. Mäsko je úplne lahodné :)