Diskusia k receptu
Granadír

Granadír fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 12. októbra 2020

Komentáre 1 - 11 z 11


Síce hovorím, že nemám obľúbené jedlo, ale nie je to tak, mám,a je ním práve granatír, len ho robím trochu ináč, ako nám ho desaťročia varievala mama - surové zemiaky si nakrájam na malé kocky a tie podusím na cibuľke s mletou paprikou, keď sú mäkké, vsypem do nich flaičky - iné cestoviny nedávam, pre mňa to už nie je ono, aj keď viem, že sa používajú rôzne......ale všetky spôsoby sú dobré, je to len zvyk.
ja pridavam este aj osmazenu slaninu a opecenu klobasu ktoru si nakrajam na drobno aj zo slaninou opeciem pridam cibulu ked je vsetko dobre prepecene tsk dodsm ml.cer.papriku.tiez mnamka.nasi musia mat vtom proste maso.
ja pridavam este aj osmazenu slaninu a opecenu klobasu ktoru si nakrajam na drobno aj zo slaninou opeciem pridam cibulu ked je vsetko dobre prepecene tsk dodsm ml.cer.papriku.tiez mnamka.nasi musia mat vtom proste maso.
@janamaria (12.10.2020 20:08)

Som masozravec absolútny masozravec ale mne proste slanina klobása ani nič iné v granadire nechutí.najlepsi granadir sú dobré zemiaky cestoviny paprika čierne korenie a soľ..tak málo a pritom taká dobrota :)))
@civavasissi (12.10.2020 19:24)

Jeden z mojích naobľúbenejších jediel z mojho dectva , mama nám ho takto isto robila z uvarených zemiakov v šupke , ja ho tiež tak robím , vymenila by som toto jedlo aj za rezeň , chutí mi doteraz:-)
@evanaaa (12.10.2020 18:47)

Zabudla som dopísať, že po zmäknutí, ešte pred pridaním cestovín si tie zemiaky už podusené, trochu rozmačkám, ja to robím habarkou, ale stačí aj varecha, aby neboli veľké kusy, ale zasa ani kaša z toho.....tie zemiaky tam treba cítiť. Ale nemením chuť pridávaním iných ingrediencií, aj keď je to dobré, nie je to už ono (granatír).
@evanaaa (13.10.2020 20:38)

Ja to robím presne tak ako ty.Pre mňa je tento spôsob lepší kvôli žalúdku.