Zapekané fašírky
Zapekané fašírky

Zapekané fašírky po našom

svetlusb - fotkasvetlusb, 18. marca 2020
Zapekané fašírky po našom
Foto: svetlusb

Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak plánujete navariť na dva-tri dni, tak s týmto Zobraziť celý popisKeď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak plánujete navariť na dva-tri dni, tak s týmto nepočítajte, zmizne takmer okamžite!

20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

 (syrokrém)




Postup

  1. 1

    Mleté mäso, cibuľu nasekanú na drobno, vajcia, soľ, čierne mleté korenie, nastrúhaný tvrdý syr a majorán zmiešame dokopy. Množstvo si musíte dať podľa pekáča, na ktorom idete piecť a samozrejme podľa chuti. Mäsovú zmes odložíme na chvíľku do chladničky.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme, umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska zemiaky, osolíme, prípadne okoreníme a pridáme sušený cesnak (dodá tam skvelú chuť).

  3. 3

    Z mäsovej zmesi robíme hrubé placky a ukladáme do pekáča so zemiakmi. Rúru nastavíme na cca 190 stupňov a pečieme prikryté cca 45 minút.

    Zapekané fašírky po našom  - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame smotanu s vajcom a so syrokrémom a vylejeme na mäso a so zemiakmi. Na vrch nastrúhame tvrdý syr a dáme na cca 10 minút zapiecť už odkryté. Necháme trochu vychladnúť a môžme sa na to vrhnúť! Super sa vyberá a nerozpadá. Dobrú chuť!

    Zapekané fašírky po našom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Toto musím vyskúšať. Šťava z mäsa ochutí zemiaky a fašírky sa nebudú kúpať v oleji. Šľahačka to priklincuje. Diétne to nie je ale chutné určite!
svetlusb
@pivonka (19.3.2020 05:17)

Presne tak, masko krásne pustilo stavu a nemusi tam byt ani kvapka oleja. Je to neskutočné, určite skúste.... Nebavilo ma stale len fasirky vyprazat. :) toto je topka
marienka44
Bežne sa fašírka robí s namočeným rožkom. Netreba do masy dať aspoň strúhanku?
evanaaa
@marienka44 , ja nedávam vždy pečivo do fašírok, a toto nemusia byť klasické fašírky, ale placky z mletého mäsa.......a je tam aj tvrdý syr, tiež sa nedáva do fašírok. Nemusí byť všetko z ml. mäsa fašírka.....
pivonka
@svetlusb , mám takú technickú otázku. Totiž, nemôžem sa vynadívať na Tvoju jenskú misu. Ja mám tiež asi tak 50-ročnú a ten čas je na nej vidieť. Tiež by som ju mala rada takú vyglančenú, ako máš Ty. Skúšala som už asi všetko a do značnej miery s úspechom, ale ten čas sa nezaprie. Možno máš lepší spôsob čistenia. Alebo ju máš novú? Prepáč, že odvádzam pozornosť od takého skvelého receptu, ale tajné správy, ak sa nemýlim, nefungujú.
1x haji
afataga
@pivonka (20.3.2020 10:09)

Zamiesam sa, ja mam tiez stare jenske misy este po babke, umyvacka dost pomoze, aj ked nevyzeraju ako nove, skor su take akoby trochu do zlta, ale pripecence necham odmocit a umyvacka si poradi.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia