Višňová roláda
Višňová roláda

Schwarzwaldská roláda

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 26. marca 2018
Schwarzwaldská roláda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre. Zobraziť celý popisNiet veľkonočného stola, na ktorom by chýbalo niečo sladké – zákusky, torty a tortičky, koláče a koláčiky alebo aspoň drobné pečivo či ovocné poháre. Na mojom stole – doma i v hoteli – však aj vtedy platí, že v jednoduchosti je krása, elegancia a dokonalá chuť. Nemusí byť plný tanier, dezertu stačí zopár detailov, aby zaujal.

10
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
150 g
130 g
20 g
50 g
Plnka:
300 g (aj so šťavou)
20 g
300 g
50 g
1 bal.
Ganache:
150 ml
100 g
15 g




Postup

  1. 1

    Korpus: Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do hustej peny. Preosejme múku s kakaom, zľahka zamiešame do vaječnej zmesi. Do cesta primiešame roztopené maslo. Vylejeme na plech s papierom a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri 170 °C 10 minút.

  2. 2

    Plnka: Višne scedíme a vykôstkujeme. Šťavu doplníme vodou na 250 ml. V troche šťavy zamiešame Zlatý klas, zmes vlejeme do horúcej zvyšnej šťavy a uvaríme ako puding. Odstavíme, primiešame višne a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Z upečeného piškótového cesta stiahneme papier. Na jednu polovicu cesta po dĺžke rozotrieme višňový krém a na celú roládu natrieme šľahačku. Roládu rolujeme zo strany, kde je natrený višňový krém.

  3. 3

    Ganache: Smotanu prevaríme a nalejeme na nadrobno nasekanú čokoládu. Metličkou miešame, až kým sa neroztopí. Pridáme maslo a zamiešame. Necháme vychladnúť. Touto ganache polevou natrieme celú roládu a zákusok dáme stuhnúť na 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia