Sacherova torta (bezlepková)

shiwave - fotkashiwave, 14. januára 2012
Sacherova torta (bezlepková)
Foto: shiwave

Nikdy som nejedla originálnu sacherku. Kvôli alergií na pšeničnú múku a neskôr kvôli celiakii. Takže vám neviem povedať či je rovnaká, ale všetkým veľmi Zobraziť celý popisNikdy som nejedla originálnu sacherku. Kvôli alergií na pšeničnú múku a neskôr kvôli celiakii. Takže vám neviem povedať či je rovnaká, ale všetkým veľmi chutí..:) a tí, ktorí jedli aj tú originál hovoria, že sa podobá..:) tak vyskúšajte a posúďte sami :)

12
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
140 g
140 g
80 g
4 ks surové
80 g
Poleva:
60 g
70 g
p.p.  šúpané
Plnka:
300 g




Postup

  1. 1

    V šľahači miešame cukor, žĺtka, heru spolu so zmäknutou roztopenou čokoládou, kým nám nevznikne penistá zmes. Do zmesi metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. V samostatnej miske vymiešame z bielkov sneh. Jemne zapracujeme aj vzniknutý sneh.

  2. 2

    Pečieme v tortovej forme, ktorú máme vyloženú alobalom, vo vopred vyhriatej rúre 190°C asi 45 minút.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a dobre potrieme marhuľovým džemom stred, vrch aj boky torty.

  4. 4

    Na vrch nalejeme čokoládovú polevu, ktorú sme si urobili v parnom kúpeli : 70 g čokolády na varenie, 60 g hera, 2 kvapky octu, aby sa leskla.

  5. 5

    Na ozdobenie čokoládovej polevy použijeme farebnú posýpku a mandle. Nie je to však nutné.

Diskusia k receptu

elisticka
veru sacherku by som rada vyskusala aj ja pouzivam casto mantlerku pri peceni a len tym farebnym gulickam nejak neverim... uz som raz tak vyzdobila a bol tam lepok tak dcera musela cokoladu zhodit a zjest "hole"ale mozno uz robia aj bezlepkove ozdoby... musim popozerat v obchode :-)
shiwave
@elisticka máš pravdu :(((( sú lepkové tie posýpky, raz sme mali doma také čo boli OK.. a ja som si myslela tým pádom, že všetky sú..:( hanba mi. neprečítala som si obal :-/ ale už som ich vyhodila, aby mi ani náhodou nenapadlo ich použiť ;))) ďakujem za tip!
@afataga tú tortu caprese tu už niekto pridal, ja som ju robila na Vianoce - doma nechutila veľmi za čerstva, ale keď strávila pár dní vo vlhkom prostredí a chlade na balkóne bola na raňajky ku káve a kakau úplne ideálna :)
shiwave
dnes som si uvedomila, že tam chýba kypriaci prášok..:D ja som frajerka, takto ho sem dám.. 2 kávové lyžičky primiešajte do múky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia