Sacherova torta (bezlepková)
Autor receptu: shiwave
Nikdy som nejedla originálnu sacherku. Kvôli alergií na pšeničnú múku a neskôr kvôli celiakii.
Takže vám neviem povedať či je rovnaká, ale všetkým veľmi chutí..:) a tí, ktorí jedli aj tú
originál hovoria, že sa podobá..:) tak vyskúšajte a posúďte sami :)
12 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- V šľahači miešame cukor, žĺtka, heru spolu so zmäknutou roztopenou čokoládou, kým nám nevznikne penistá zmes. Do zmesi metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. V samostatnej miske vymiešame z bielkov sneh. Jemne zapracujeme aj vzniknutý sneh.
- Pečieme v tortovej forme, ktorú máme vyloženú alobalom, vo vopred vyhriatej rúre 190°C asi 45 minút.
- Po vychladnutí korpus rozrežeme na dve časti a dobre potrieme marhuľovým džemom stred, vrch aj boky torty.
- Na vrch nalejeme čokoládovú polevu, ktorú sme si urobili v parnom kúpeli : 70 g čokolády na varenie, 60 g hera, 2 kvapky octu, aby sa leskla.
- Na ozdobenie čokoládovej polevy použijeme farebnú posýpku a mandle. Nie je to však nutné.