Pudingový zákusok

Dierkovaný kokosový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Hrnčekové cesto, výborný puding, ukončenie šľahačkou a ovocím. Jednoduchý recept na zákusok, ktorý prekvapí chuťou, zvládnu aj začiatočníci.

24
porcií
45 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Suroviny na pudingový krém a šľahačku.
  3. Cesto: Múku a kakao preosejeme, pridáme zbytok suchých surovín a premiešame. Následne pridáme vajíčka, mlieko, olej a všetko dobre premiešame najlepšie mixérom.
  4. Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
  5. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok, kto má rád puding môže pridať tri balenia pudingu + 900 ml mlieka. Vlejeme do zvyšku zohriateho mlieka, do ktorého pridáme, cukor, štipku soli a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame čerstvé maslo pokrájané na menšie kúsky a kyslú smotanu.
  6. Do upečeného korpusu urobíme varechou dierky po celom celej ploche, viď foto.
  7. Na korpus navrstvíme horúci puding. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačku rozotrieme na pudingový krém.
  8. Uhladíme a zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
  9. Pred podávaním pokrájame, ozdobíme ovocím, dobrú chuť.