Pudingový zákusok
Dierkovaný kokosový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Hrnčekové cesto, výborný puding, ukončenie šľahačkou a ovocím.
Jednoduchý recept na zákusok, ktorý prekvapí chuťou, zvládnu aj začiatočníci.
24 porcií |
45 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Suroviny na pudingový krém a šľahačku.
- Cesto: Múku a kakao preosejeme, pridáme zbytok suchých surovín a premiešame. Následne pridáme vajíčka, mlieko, olej a všetko dobre premiešame najlepšie mixérom.
- Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
- V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok, kto má rád puding môže pridať tri balenia pudingu + 900 ml mlieka. Vlejeme do zvyšku zohriateho mlieka, do ktorého pridáme, cukor, štipku soli a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame čerstvé maslo pokrájané na menšie kúsky a kyslú smotanu.
- Do upečeného korpusu urobíme varechou dierky po celom celej ploche, viď foto.
- Na korpus navrstvíme horúci puding. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačku rozotrieme na pudingový krém.
- Uhladíme a zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním pokrájame, ozdobíme ovocím, dobrú chuť.