Dia mandľové sucháre fotorecept

jokin - fotkajokin, 19. decembra 2012
Dia mandľové sucháre (fotorecept)
Foto: jokin

Tento recept som si upravil pre seba, aby som mohol aj ja maškrtiť. Smola je v tom, že mi sucháre vyjedajú všetci, kto vie prečo.

30 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
250 g
50 g
10 ks
100 g
50 g
8 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    bielky vyšľaháme zo sorbitom. Pridáme um. sladidlá ktoré sme rozdrvili a rozpustili v troške vody.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do snehu som opatrne zašľahal aj 50 g múky

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zvyšnú múku aj s mandľami a orieškami som opatrne zamiešal varecou

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hmotu som vylial do dvoch srnčích chrbátov, ktoré som predtým vymastil maslom a vysypal hrubou múkou.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení som ich hneď vyklopil a zabalil do alobalu a odložil na balkón do druhého dňa.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý deň som ich na krájači pokrájal na 1,5 mm plátky.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyšlo ich celkom pekné množstvo tak verím, že sa ujde aj mne.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a už len usušiť v trúbe a je hotovo. Sušil som na plechu vystlanom papierom cca 10-15 minút a plynovú trúbu som mal stiahnutú na minimum.

    Dia mandľové sucháre (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ak by som dala cukor namiesto umelého sladidla , tak koľko asi ?
to poznam s cukrom a viem preco ti to vyjedia :-) mnam
Najskôr im to nechutilo, po čase mi všetko vyjedia. Aj sladké, aj slané. Už im nevadí umelé sladidlo a celozrnná múka. Tento recept sa mi pozdáva. urobím na Vianoce. Všetci, aj s vnukmi, prídu na Štefana, tak niečo aj ja odjem.