Dia mandľové sucháre (fotorecept)
Autor receptu: jokin
Tento recept som si upravil pre seba, aby som mohol aj ja maškrtiť. Smola je v tom, že mi
sucháre vyjedajú všetci, kto vie prečo.
Postup
- bielky vyšľaháme zo sorbitom. Pridáme um. sladidlá ktoré sme rozdrvili a rozpustili v troške vody.
- Do snehu som opatrne zašľahal aj 50 g múky
- Zvyšnú múku aj s mandľami a orieškami som opatrne zamiešal varecou
- Hmotu som vylial do dvoch srnčích chrbátov, ktoré som predtým vymastil maslom a vysypal hrubou múkou.
- Po upečení som ich hneď vyklopil a zabalil do alobalu a odložil na balkón do druhého dňa.
- Na druhý deň som ich na krájači pokrájal na 1,5 mm plátky.
- vyšlo ich celkom pekné množstvo tak verím, že sa ujde aj mne.
- No a už len usušiť v trúbe a je hotovo. Sušil som na plechu vystlanom papierom cca 10-15 minút a plynovú trúbu som mal stiahnutú na minimum.