Mandľové sucháre (fotopostup)

diabambulka - fotkadiabambulka, 28. marca 2011

chrumkáčiky nielen ku telke... Prvý krát som to skúšala robiť z bielkov, ktoré som si odložila do mraziaku ( to som sa naučila od Vás Zobraziť celý popischrumkáčiky nielen ku telke... Prvý krát som to skúšala robiť z bielkov, ktoré som si odložila do mraziaku ( to som sa naučila od Vás varecháčikovia, pretože nie vždy človek potrebuje aj bielok ) a na moje počudovanie mali rovnaké vlastnosti po rozmrazení ako pred tým. Super sa vyšľahali. Tak ďakujem za tip :-)

30-35 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g
5 ks
150 g
60 g nelúpané
60 g
  na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Vymiešame bielka s cukrom,

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme múku,

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    potom mandle a lieskové oriešky.

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Cestíčko vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia 30-35 minút.

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení zabalíme aj s formou do alobalu a odložíme do druhého dňa.

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý deň pokrájame na tenučké plátky cca.2 mm a sušíme v rúre pri teplote 150 stupňov Celzia približne 25 minút. Dobrú chuť :-)))

    Mandľové sucháre (fotopostup) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lyali
Tak po týchto suchárikoch už dávno "poškuľujem". Nádhera. KK :-)
honestka
robim presne tuto kombinaciu. Preco nechavas vychladnut do druheho dna?
ja krajam hned a susim v rure- su vyborne.
palokuchki
Ja robim tiez presne tak isto, su vyborne. Krajam a susim ich vacsinou v ten isty den. Zda sa mi ale, ze na druhy den sa lepsie krajaju.
sjuz
super, tento receptík som hľadala, ukladám:)
5ulka
super suchariky.....moja asociacia k nim: moja babka, ktora ich mala v taske vzdy ked k nam pricestovala =)
garanco
Krásne sa Ti vydarili, to je dobrotka!
Robím presne tak, ako Ty, nechávam zabalené do druhého dňa, dajú sa potom lepšie krájať, formu na pečenie používam tú na srnčí chrbát.
ejmepb
Ja pridávam ešte 50 g rozpustené maslo a pečiem vo dvoch formách na srnčí chrbát a krájam zúbkavým nožíkom ešte teplé.
galka01
...naozaj sú výborné, môžem len odporučiť....
stefanka03
prosim poradte mi, robila som ich niekolko krat podla tohto receptu, no nie vzdy sa mi dali na druhy den nakrajat.. vrch bol krasne hnedkasty, ale lepkavy.. akoby nebolo poriadne dopecene.. co s tym?
diabambulka
ahoj stefanka03, tak ich skús piecť dlhšie, znížiť teplotu, prikryť alobalom vrch aby viac nezhnedol a stred sa bude vlastne pomaly sušiť .-)
držím palčeky
mariamka
@marienka44 (19.11.2021 11:19)

Marienka vyšľahať a poriadne :) na obr. 2 vidno, aký je. Divím sa, že tento notoricky známy recept nepoznáš. Klasika každých Vianoc, ja ich ešte kúštik viac pripekám :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia