Foto: diabambulka
chrumkáčiky nielen ku telke... Prvý krát som to skúšala robiť z bielkov, ktoré som si odložila do mraziaku ( to som sa naučila od Vás Zobraziť celý popischrumkáčiky nielen ku telke... Prvý krát som to skúšala robiť z bielkov, ktoré som si odložila do mraziaku ( to som sa naučila od Vás varecháčikovia, pretože nie vždy človek potrebuje aj bielok ) a na moje počudovanie mali rovnaké vlastnosti po rozmrazení ako pred tým. Super sa vyšľahali. Tak ďakujem za tip :-)
na 160 °C
Postup
-
1
Vymiešame bielka s cukrom,
-
2
pridáme múku,
-
3
potom mandle a lieskové oriešky.
-
4
Cestíčko vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme pri teplote 160 stupňov Celzia 30-35 minút.
-
5
Po upečení zabalíme aj s formou do alobalu a odložíme do druhého dňa.
-
6
Na druhý deň pokrájame na tenučké plátky cca.2 mm a sušíme v rúre pri teplote 150 stupňov Celzia približne 25 minút. Dobrú chuť :-)))
ja krajam hned a susim v rure- su vyborne.
Robím presne tak, ako Ty, nechávam zabalené do druhého dňa, dajú sa potom lepšie krájať, formu na pečenie používam tú na srnčí chrbát.
držím palčeky
Marienka vyšľahať a poriadne :) na obr. 2 vidno, aký je. Divím sa, že tento notoricky známy recept nepoznáš. Klasika každých Vianoc, ja ich ešte kúštik viac pripekám :)