Šošovicové pyré

Dhal - červená šošovica so špenátom

Autor receptu: shanshi

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nakrájame.
  2. V hrnci uvaríme vodu spolu s kokosovým mliekom. Červenú šošovicu povaríme s cesnakom, rascou, koriandrom a kurkumou asi 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
  3. Medzitým nasekáme špenát. Na arašidovom oleji osmažíme cibuľku 1 - 2 minúty. Pridáme nakrájaný špenát a za stáleho miešania osmažíme.
  4. Rozmixujeme šošovicu do krémovej konzistencie a v prípade potreby pridáme vodu. Dochutíme himalájskou soľou. Dhal (šošovicovú kašu) pred podávaním ozdobíme špenátom.
  5. Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s pita chlebom.