Šošovicové pyré
Dhal - červená šošovica so špenátom
Autor receptu: shanshi
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nakrájame.
- V hrnci uvaríme vodu spolu s kokosovým mliekom. Červenú šošovicu povaríme s cesnakom, rascou, koriandrom a kurkumou asi 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
- Medzitým nasekáme špenát. Na arašidovom oleji osmažíme cibuľku 1 - 2 minúty. Pridáme nakrájaný špenát a za stáleho miešania osmažíme.
- Rozmixujeme šošovicu do krémovej konzistencie a v prípade potreby pridáme vodu. Dochutíme himalájskou soľou. Dhal (šošovicovú kašu) pred podávaním ozdobíme špenátom.
- Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s pita chlebom.
|