Chutný jednoduchý slovenský recept
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si zeleninu: zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky. Cibuľku nasekáme na drobno. V miske najemno vymiešame bryndzu so smotanou, podľa potreby môžme doliať horúcu vodu na lepšie vymiešanie.
- 2
V hrnci na masle do zlatista opečieme nasekanú cibuľku, pridáme múku a červenú papriku a ešte veľmi rýchlo opečieme. Pridáme vymiešanú bryndzu, zemiaky, soľ, korenie. Zalejeme vodou a varíme dokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
- 3
Podľa potreby dochutíme, odstavíme. Podávame s čerstvou nasekanou pažítkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu