Foto: boise
Mala som chuť na niečo s cviklou. Na niečo so surovou cviklou. Tak som sa do toho pustila, a výsledok je dokonalý.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si dressing. Zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, zastrúhame kúsok citrónovej kôry, pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Dochutíme pol lyžičkou soli, štvrť lyžičkou mletého čierneho korenia a pol lyžičkou kremžskej horčice. Dobre premiešame.
-
2
Cviklu ošúpeme a spolu s jablkom pokrájame na tenké pásiky.
-
3
Prilejeme dressing a dobre premiešame. Nesmie to v ňom plávať, malo by to doslova len poobliekať cviklu a jablko (ahááá, tak preto dressing- "šumne" sa to pooblieka...objav storočia...).
-
4
Prenesieme na tanier, posypeme "fetoidným" syrom, na hrubo nasekanými kešu natural a sezamom. Pokvapkáme olivovým olejom. Nuž a tu ešte mali prísť na vrch na hrubo posekané mätové lístky. Zbadala som sa, až keď som už polovicu zbaštila. Už to ale nebolo fotogenické :-/. Ale zato silno žravé, tak ju tam nezabudnite dať. ;)
Ja robievam tento
varecha.pravda.sk/recepty/sviezi-salat-zo-surovej-cvikle/...
:) Ale veru surova je naj :) Skoda ze som ho neodfotila aj s tou matou, potom vypada ten salat este lakavejsie :)