Svieži šalát zo surovej cvikle

Svieži šalát zo surovej cvikle
Foto: danielas
danielasDanielas, recept pridal: 27. februára 2012 22:42Ďalšie jeho recepty

Poradila mi ho moja sestra,ktorá je skvelá kuchárka. Napriek tomu som ho dlho odkladala, lebo ide doňho zeler a práve ten mi akosi "nevonia." No keď konečne prišiel na rad,ostala som ním nadšená a veru ho odvtedy raz do týždňa spravím. Ten zeler mi zrazu chutí a pristihla som sa, že sa mi ho tam pýta i viac....

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cviklu postrúhame na hrubé rezance. Jablká na tenšie slíže. Zeler, v množstve asi pol jabľčka, tiež na tenké slížiky.. Komu zeler "nevonia", môže nahradiť feniklom. Mne sa lepšie osvedčil práve ten zeler. Ak sú jabľčka suchšie, alebo sladké,možno dochutiť citrónom. Pridáme za hrsť na hrubo posekaných vlašských orechov. Množstvá jednotlivých surovín si pochopiteľne môžete prispôsobiť vašej chuti. Hotovo. Môj najmladší vnúčik by povedal...a dobrú chutečku...
Svieži šalát zo surovej cvikle - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • pacik, 28. februára 2012 o 08:48
    Tak tento bude určite dobrý, na túto ročnú dobu ako stvorený :-)


  • grandma, 28. februára 2012 o 09:52
    Výborný recept určite vyskúšam - cviklu mám rada, orechy nemám ale zoženiem si.


  • mama3chlapov, 28. februára 2012 o 09:59
    Danka, toto keby chcel Miško, lebo mi sme takí anemici... Ale dedko tento vikend tiež skusil nový recept z cvikle a bolo to super. A Miško to jedol i mne veľmi chutilo, hoci nie som milovnik cvikle. V batôžku z alobalu hodinu pečená cvikla (pokrájaná na kúsky) so 4 strúčikmi cesnaku a rascou. Bolo to výborné. Odporúčam...


  • tykadielko, 28. februára 2012 o 10:04
    výborný a veľmi zdravý šalátik :-)))))


  • marianne69, 28. februára 2012 o 10:27
    nema chybicku,uz aj robim,dakujeeem:-)


  • marianne69, 28. februára 2012 o 10:27
    nema chybicku,uz aj robim,dakujeeem:-)


  • marijanka712, 28. februára 2012 o 12:05
    zdravé a chutné ešte by som poradila kto zeler nemôže môže nahradiť aj surovou mrkvou na tenšie rezančeky a trocha olivový olej poliať.....


  • jerica, 28. februára 2012 o 13:35
    perfektné,už aj tlačím A4 :-)posúvam ďalej :-)


  • tinca, 28. februára 2012 o 13:37
    super šalátik, hoci ja tiež nemám rada do šalátov zeler, ale naberiem odvahu a urobím. Ja tiež robím aj s mrkvou




  • danielas, 28. februára 2012 o 14:29
    Zeler dáva tomuto šalátiku takú vyváženú chuť, aspoň tak to cítim ,akosi mi tu všetko k sebe akurát pasuje...
    tú mrkvu+olivový olej rada vyskúšam, prečo nie? Bude obmena. Díky za nápad:)


  • cistinka, 28. februára 2012 o 15:54
    Ja som už takto pripravenú cviklu jedla a veľmi mi chutila, ako vravíš, ten zeler tomu dá ten správny šmrnc :-) Mne sa na tomto tvojom recepte veľmi páči v postupe rozlíšenie hrúbky nastrúhaných jednotlivých surovín - rezance, slíže a slížiky.....zaujímalo by ma, ako by si nazvala ďalšie suroviny, keby tam boli :-))))


  • izabella929, 28. februára 2012 o 16:26
    pekne vyzerá, ale zo surového nerobievam šaláty..


  • danculka, 28. februára 2012 o 16:54
    Ja dávam aj trošku ol.oleja,ale ako vidím nemusí byť...


  • helca103, 28. februára 2012 o 19:05
    páči sa mi tento šalátik


  • marianne69, 28. februára 2012 o 20:27
    bol naozaj vynikajuci,dakujem za recept:-)vzdy som robievala,len s varenej: » varecha.pravda.sk/recepty/cviklovy-salat-fotorecept/24125...


  • danielas, 28. februára 2012 o 22:11
    @cistinka , Ty si pozorná čitateľka, máš pravdu,dalo sa to napísať inak, dobre, že viac surovín tam nemám....
    @mama3chlapov-ten batôžtek s cviklou zapečenou v rúre nepoznám, znie to lákavo, môžeme skúsiť aj u nás
    @marianne69 - potešilo, že pochutil :)
    všetkým ďakujem za príspevky


  • gianni, 29. februára 2012 o 10:01
    práve som si ho urobila, je fajný,trocha zmeny lebo stále si robím ten istý zeleninový šalát


  • cistinka, 29. februára 2012 o 19:40
    @danielas práve naopak....mne sa to hrozne páči, pre mňa je to je to zrozumiteľné, tiež by som tie slíže tak asi nazvala :-)


  • jerica, 1. marca 2012 o 10:13
    @danielas perfektný recept, dala som aj dve PL medu , robila som aj pre deti do pohárov,ďakujem za perfektný recept , prikadám link:foto




  • danielas, 1. marca 2012 o 17:53
    Jarka, to Ty si ma "vypoťkala"dať na varechu tento šalátik,tak nechcela som ostať dlžníčkou... A že sa Ti vydaril,to ma teší a potešili aj ďalšie dievčence ,ktoré ho robili.Takéto malé každodenné radosti nám robia život milým a úsmevným


  • jerica, 2. marca 2012 o 10:07
    ďakujem za recept ktorý ma inšpiroval , objavila som výbornú chuť surovej cvikle a surového zeleru, nedalo mi , spravila som aj pre deti.




  • danielas, 2. marca 2012 o 14:13
    To je strašne milé Jarka, ďakujem Ti mockrát,verím,že i deťom pochutilo


  • janger, 3. marca 2012 o 16:48
    Zo surovej cvikle som este nerobila. Vyskusam :-).


  • jerica, 3. marca 2012 o 21:37
    @janger , určite vyskúšaj , neverila som že to bude až také výbornééé:-)
    dnes som spravila ďalšiu várku,všetko zmizlo ako Hopkirk .


  • cica2, 5. marca 2012 o 16:15
    @danielas @jerica vy mi robíte chúťky, hneď by som si nabrala do hlbokého taniera, zbožňujeme cviklu a páči sa mi aj tento recept, vďaka :-)


  • adkas, 9. marca 2012 o 22:36
    toto musim vyskusat. Cviklu milujem, ale este nikdy som ju nerobila surovu


  • marianne69, 18. marca 2012 o 09:44
    hotovo,robil moj muz a odkazuje,ze je perfektny,potvrdzujem-vynikajuci:-)


  • danielas, 22. marca 2012 o 13:16
    Teším sa ,že ste vyskúšali a pochutil :-)


  • ethanel, 26. marca 2012 o 23:59
    No manzelka povedala v cera ze je na diete :) tak aspon mam recept :) ved ona cviklu zboznuje


  • foska, 28. marca 2012 o 19:06
    dik za recept, dnes som salat spravila a je vyborny.


  • danielas, 31. marca 2012 o 15:21
    :-)))


  • martinis, 23. novembra 2012 o 21:59
    Tak tento vyskúšam, v chladničke mám ešte sieťku cvikly, bude dobrá večera ;)


  • bonka6, 29. januára 2013 o 11:59
    ja som mala v chladničke jednu uvarenu cviklu a tak som spravila teraz z nej tento salátik na skusku.Je SUPER velmi chutny a stavnaty. uz sa tesim ako si ho budem robit do roboty na desiatu :-) Dakujem za recept.


  • danadam, 8. februára 2013 o 09:22
    podobny salat som jedla u svagrinky v Norsku, oni do toho nedavaju citronovu stavu a pridavaju sladku smotanu, je to mnamka. ten tvoj recept tiez vyskusam :o)dakujem


  • danielas, 8. februára 2013 o 10:34
    Teším sa, že vám chutí .-) A ja zas vyskúšam so sladkou smotanou


  • kala, 10. februára 2013 o 15:07
    Neverilasom, že cvikla na surovo tak vynikajúce chutí a má aj najviac vitamínov som nevyskúšala šalát, ale s cesnakom a bez zeleru. Ale určite vyskúšam aj zo zelerom. Dakujem


  • vilamalka, 21. marca 2013 o 11:07
    váš šalát ma konečne prinútil zaregistrovať sa tu :), som chudokrvná a váš recept bude prvý v mojej zbierke receptov v boji proti anémii, citrón som doma nemala dala som trocha pomarančovej šťavy ešte čakám na manžela kým mi prinesie z obchodu zeler :)


  • danielas, 21. marca 2013 o 12:31
    No toto je milé! Ostáva mi veriť, že ťa môj recept nesklame a hemoglobín pôjde pekne hore :-) A ten zeler je tam ozaj chutný, aj vlašáky...


  • frezia, 10. septembra 2013 o 20:50
    Vynikajuci salat,uz som ho podla tvojho receptu robila a chutil vyborne.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist