Cviklový šalát na večeru (fotorecept)

Autor receptu: boise

Mala som chuť na niečo s cviklou. Na niečo so surovou cviklou. Tak som sa do toho pustila, a výsledok je dokonalý.

15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si dressing. Zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, zastrúhame kúsok citrónovej kôry, pretlačíme jeden strúčik cesnaku. Dochutíme pol lyžičkou soli, štvrť lyžičkou mletého čierneho korenia a pol lyžičkou kremžskej horčice. Dobre premiešame.
  2. Cviklu ošúpeme a spolu s jablkom pokrájame na tenké pásiky.
  3. Prilejeme dressing a dobre premiešame. Nesmie to v ňom plávať, malo by to doslova len poobliekať cviklu a jablko (ahááá, tak preto dressing- "šumne" sa to pooblieka...objav storočia...).
  4. Prenesieme na tanier, posypeme "fetoidným" syrom, na hrubo nasekanými kešu natural a sezamom. Pokvapkáme olivovým olejom. Nuž a tu ešte mali prísť na vrch na hrubo posekané mätové lístky. Zbadala som sa, až keď som už polovicu zbaštila. Už to ale nebolo fotogenické :-/. Ale zato silno žravé, tak ju tam nezabudnite dať. ;)