Cviklové rizoto (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Tento rok mamina omylom kúpila semiačko na cviklu a ja sa veľmi teším. Cvikla narástla krásna, veľká a môžem z nej vymýšľať takéto dobroty. :)

3
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si osmahneme cibuľku. Na ňu pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme a zalejem vínom.
  2. Víno necháme trochu vypariť a podlejeme horúcim vývarom. Ryža by mala byť mierne zaliata.
  3. Varíme za stáleho miešania a keď ryža stiahne tekutinu stále podlievame. Varíme cca 20 minút, ryža by mala byť al dente.
  4. Potom pridáme na kocky pokrájanú uvarenú cviklu. Ja som ju varila v šupke, nechala vychladnúť a potom ošúpala. Dochutíme soľou a korením.
  5. Do hotového a vypnutého pridáme lyžicu masla a poriadny kopec nastrúhaného parmezánu. Dozdobíme čertvými lístkami cvikle a parmezánom.