Cviklové rizoto (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Tento rok mamina omylom kúpila semiačko na cviklu a ja sa veľmi teším. Cvikla narástla
krásna, veľká a môžem z nej vymýšľať takéto dobroty. :)
3 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji si osmahneme cibuľku. Na ňu pridáme ryžu, tiež krátko orestujeme a zalejem vínom.
- Víno necháme trochu vypariť a podlejeme horúcim vývarom. Ryža by mala byť mierne zaliata.
- Varíme za stáleho miešania a keď ryža stiahne tekutinu stále podlievame. Varíme cca 20 minút, ryža by mala byť al dente.
- Potom pridáme na kocky pokrájanú uvarenú cviklu. Ja som ju varila v šupke, nechala vychladnúť a potom ošúpala. Dochutíme soľou a korením.
- Do hotového a vypnutého pridáme lyžicu masla a poriadny kopec nastrúhaného parmezánu.
Dozdobíme čertvými lístkami cvikle a parmezánom.