Cviklové karbonátky

pupava - fotkapupava, 30. mája 2014
Cviklové karbonátky
Foto: pupava

Môžete ich podávať so zemiakmi, ale tiež v hamburgeroch a stále chutia výborne! :)

20 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 hrnček
Na obalenie:
Príloha:
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu zmixujeme tyčovým mixérom s ovsenými vločkami. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľku, korenie, soľ, všetko spolu poriadne premiešame.

  2. 2

    Z tejto hmoty vytvoríme karbonátky/fašírky, a obalíme ich v strúhanke (netreba veľa, úplne postačí len trochu). Ak sa stane, že treba zahustiť, môžete napríklad pridaním vločiek. Poukladáme ich do zapekacej misy, vytretej trochou olivového oleja a šupneme do trúby na 250°C na cca 20 minút. Ja som po dvadsiatich minútach vybrala a ešte otočila a nechala som to v trúbe ešte desať minút, ale pravidelne som kontrolovala stav. Potom len vyberieme a môžeme podávať.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi podľa chuti (konkrétne teraz som robila so sladkou červenou paprikou) a zeleninou. Odporúčam však vyskúšať alternatívu dať tieto "placky" do domáceho humburgera namiesto mäsa. Je to neuveriteľná dobrota.

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
Dávam surovú, ale nemyslím si, že by jej uškodilo, keby bola predvarená, maximálne bude viac mäkká, takže je to takmer to isté :)
Super receptik. Vyskúšam. Ja robim aj šalátk zo surovej cvikle postrúham ako mrkvićku trošku posolím a jeden strúčik cesnaku (kto chce) alebo stači posoliť cesnakovou soľou a zmiešať s kyslou smotanou a jogurtom.Mňam.
@slnecnica1 - poznám, veru, tiež som skúšala :) priznám sa, že mne surová cvikla veľmi nechutí a keď ju už jem v takom stave, tak nie kvôli chuti, ale vitamínom, v tomto smere je cvikla neoceniteľná :) ale sto ľudí, sto chutí a aj taký šalátik môže byť zaujímavý
Vyskúšala som-boli super a ku koncu pečenia som posypala strúhaným syrom.... a k tomu som si ako prílohu nakrájala šalátovú uhorku... malá k tomu chcela varené vajíčko... :-) super-odporúčam vyskúšať-chutné a zdravé :-)
Veľmi dobré. Pri pečení som pokvapkal oliv. olejom aby sa to viac smažilo aj z vrchu a bolo to viac chrumkavé. Dobré to je aj s jogurtom v ktorom som vymiešal bylinky a trochu cesnaku.
Robila som zo 4 cvikiel,najvacsich akych som nasla na zahradke+cerstvo vykopane zemiaky k tomu a utrhnute uhorky...no fantazia,moj oblubeny recept na fasirky c.1 dakujeeem


Nasla som teraz tento recept a vyriesi mi jeden problem. Kupila som si snekovy odstavovac a po odstaveni zostava dost odpadu z cvikly a mrkvy, kedze robim naraz pre viac ludi a vzdy mi je luto to vyhodit.
Teraz viem na co to bude dobre. Tiez pouzijem do muffin. Uz sa tesim, dakujem

Pridaj komentár k receptu: