Cviklové karbonátky

pupava - fotkapupava, 30. mája 2014
Cviklové karbonátky
Foto: pupava

Môžete ich podávať so zemiakmi, ale tiež v hamburgeroch a stále chutia výborne! :)

20 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
1 hrnček
Na obalenie:
Príloha:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cviklu zmixujeme tyčovým mixérom s ovsenými vločkami. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak, nakrájanú cibuľku, korenie, soľ, všetko spolu poriadne premiešame.

  2. 2

    Z tejto hmoty vytvoríme karbonátky/fašírky, a obalíme ich v strúhanke (netreba veľa, úplne postačí len trochu). Ak sa stane, že treba zahustiť, môžete napríklad pridaním vločiek. Poukladáme ich do zapekacej misy, vytretej trochou olivového oleja a šupneme do trúby na 250°C na cca 20 minút. Ja som po dvadsiatich minútach vybrala a ešte otočila a nechala som to v trúbe ešte desať minút, ale pravidelne som kontrolovala stav. Potom len vyberieme a môžeme podávať.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi podľa chuti (konkrétne teraz som robila so sladkou červenou paprikou) a zeleninou. Odporúčam však vyskúšať alternatívu dať tieto "placky" do domáceho humburgera namiesto mäsa. Je to neuveriteľná dobrota.

Diskusia k receptu

nika8
dobry napad. cvikla ide surova alebo predvarena?
pupava
Dávam surovú, ale nemyslím si, že by jej uškodilo, keby bola predvarená, maximálne bude viac mäkká, takže je to takmer to isté :)
nika8
dik za info :) ulozena do KK. Urcite vyskusam :)
izabella929
veľmi zaujímavý recept...takto som ju ešte nejedla...môže to byť výborné.-)
daguska
Pekný recept.Robievam zeleninové.Cviklu mám velmi rada.Perfektný nápad.
denyany
Z cvikly som uz jedla všeličo, karbonátky ešte nie. Načase to zmeniť.:-)
olinka12
Cviklu prekladám v pivnici paráda idem vyskúšať s domácimi žemličkami, to bude večera eňo ňuňo :DDD
olga42
Ja som dneska robila so šalatu,takým istým spôsobom vyskušan ďakujem za dobrý recept.
elekra
Parádny recept. Cviklu mám veľmi rada, ale takto upravenú som ešte neskúšala. Ďakujem za skvelý tip.
slnecnica1
Super receptik. Vyskúšam. Ja robim aj šalátk zo surovej cvikle postrúham ako mrkvićku trošku posolím a jeden strúčik cesnaku (kto chce) alebo stači posoliť cesnakovou soľou a zmiešať s kyslou smotanou a jogurtom.Mňam.
pupava
@slnecnica1 - poznám, veru, tiež som skúšala :) priznám sa, že mne surová cvikla veľmi nechutí a keď ju už jem v takom stave, tak nie kvôli chuti, ale vitamínom, v tomto smere je cvikla neoceniteľná :) ale sto ľudí, sto chutí a aj taký šalátik môže byť zaujímavý
1x aliyz
emmajane
Vyskúšala som-boli super a ku koncu pečenia som posypala strúhaným syrom.... a k tomu som si ako prílohu nakrájala šalátovú uhorku... malá k tomu chcela varené vajíčko... :-) super-odporúčam vyskúšať-chutné a zdravé :-)
fvoros
Veľmi dobré. Pri pečení som pokvapkal oliv. olejom aby sa to viac smažilo aj z vrchu a bolo to viac chrumkavé. Dobré to je aj s jogurtom v ktorom som vymiešal bylinky a trochu cesnaku.
marianne
Robila som zo 4 cvikiel,najvacsich akych som nasla na zahradke+cerstvo vykopane zemiaky k tomu a utrhnute uhorky...no fantazia,moj oblubeny recept na fasirky c.1 dakujeeem


elixir
Tak som vyskúšala, dala som viac cvikle a menej mrkvy, chutili nám fašírky a hádam aj neboli naposledy. :)



1x sija
priroda
Nasla som teraz tento recept a vyriesi mi jeden problem. Kupila som si snekovy odstavovac a po odstaveni zostava dost odpadu z cvikly a mrkvy, kedze robim naraz pre viac ludi a vzdy mi je luto to vyhodit.
Teraz viem na co to bude dobre. Tiez pouzijem do muffin. Uz sa tesim, dakujem
cinkla
Tiez sa z tohoto receptu tesim, najmä preto, ze sa tie karbonatky nevyprazaju....... Suuuuper !