Cviklová polievka

Cviklová polievka s kvakou

Autor receptu: giussa

Krémová zeleninová polievka zahustená červenou šošovicou

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené tri väčšie cvikle, kvaku a väčšiu mrkvu nakrájame na kusy a dáme variť do osolenej a koreňovou zmesou ochutenej vody na 20 minút. Vody dávame radšej menej a postupne podľa potreby pridávame. Potom vsypeme za hrnček červenej šošovice a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme 3PL lyžice ajvaru (ideálne pikantného) a krátko prevaríme. Polievku dohladka rozmixujeme, nariedime vodou podľa požadovanej hustoty a dochutíme citrónovou šťavou.
  2. Pri podávaní pridáme do taniera za lyžicu kyslej smotany, pár kvapiek kvalitného oleja a nasekané čerstvé bylinky, aktuálne medvedí cesnak.