Cviklová polievka
Cviklová polievka s kvakou
Autor receptu: giussa
Krémová zeleninová polievka zahustená červenou šošovicou
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené tri väčšie cvikle, kvaku a väčšiu mrkvu nakrájame na kusy a dáme variť do osolenej a koreňovou zmesou ochutenej vody na 20 minút. Vody dávame radšej menej a postupne podľa potreby pridávame. Potom vsypeme za hrnček červenej šošovice a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme 3PL lyžice ajvaru (ideálne pikantného) a krátko prevaríme. Polievku dohladka rozmixujeme, nariedime vodou podľa požadovanej hustoty a dochutíme citrónovou šťavou.
- Pri podávaní pridáme do taniera za lyžicu kyslej smotany, pár kvapiek kvalitného oleja a nasekané čerstvé bylinky, aktuálne medvedí cesnak.