Foto: garanco
Tento recept objavila pred niekoľkými rokmi v nejakom časopise moja bývalá kolegyňa, odvtedy cviklovú polievku varievam pomerne často. Majú ju radi dospelí, aj deti.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie je, keď si cviklu uvaríte skôr a viac a dáte ju do mrazničky naporcovanú na polievku. Môžte ju tiež použiť surovú postrúhanú a dať ju variť na začiatku do vody. /polievka nebude mať však takú peknú farbu/
-
2
Cvikla pripravená do mrazničky, použila som malé cvikličky, ktoré som pretriedila pri vyberaní úrody.
-
3
Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme ich variť spolu s namočenými hubami.
-
4
Pokiaľ sa zemiaky uvaria, opražíme na malé kocky nakrájanú slaninu s jemne nasekanou cibuľou.
-
5
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme soľ, prilejeme za stáleho miešania kyslú smotanu rozmixovanú s múkou, krátko povaríme, pridáme porciu cvikly, majorán, opraženú slaninku a ešte raz necháme krátko prevrieť.
-
6
Polievku môžme dochutiť podľa vlastného vkusu octom, mletým čiernym korením(ja už nedochucujem).
Diskusia k receptu