Cviklová nátierka

Cviklová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo zeleniny. Množstvo surovín je len orientačné. Záleží od veľkosti cvikly a chuti každého z nás. Táto cviklovka má peknú farbu, vôňu, ale tá chuť ... Kto má rád cviklu, príde si na svoje.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozohriatej masti (asi 2 lyžice z celkového množstva) som podusila na jemno nakrájanú cibuľu, potom som pridala nastrúhanú surovú cviklu a nakrájané papriky. Najskôr som nechala všetko trocha opiecť, potom som zeleninu pomaly dusila pod pokrievkou do mäkka.
  2. Pred dodusením som pridala na plátky nakrájaný cesnak, masť, mleté biele korenie, sladkú mletú papriku, mletú rascu a soľ. Dochutenie je na kuchárovi čo do nátierky pridá. Všetko som ešte nechala podusiť takých 5 minút.
  3. Zeleninu som preložila do hlbšieho kastrólika, dobre rozmixovala a nechala pomaly prevrieť.
  4. Nátierkou som naplnila dva malé poháre, dala som ich zasterilizovať na 30 minút a odložila. O dva dni som už neodolala a vyskúšala som odležanú a vychladenú nátierku. Cítiť v nej cviklu, masť a po troche z korenín, ktoré som pridala.