Cuketový slaný koláč fotorecept

evusik - fotkaevusik, 15. augusta 2012
Cuketový slaný koláč (fotorecept)
Foto: evusik

Keď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa. Len si chudák vzdychol: "Už zase?!" a potom dodal: Zobraziť celý popisKeď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa. Len si chudák vzdychol: "Už zase?!" a potom dodal: "A bude tam aj mäso?" tak som zmenila plán a pôvodne plánované placky som zamenila za slaný koláč, vylepšený o klobásku.... a muž si náramne pochvaľoval :-)

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
3-4 strúčiky
2 PL
3 ks
100 g
50 g
150 g
1 ks
  čerstvé




Postup

  1. 1

    Cuketu postrúhame na väčšom strúhadle aj so šupou.. Ja som mala žltú aj zelenú ale dajte akú máte. Cibuľu nakrájame, rajčiny sparíme, ošúpeme a nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme.

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Klobásku, najlepšie mierne štipľavú, tá naša bola štipľavá fest :-), pokrájame na drobno a opečieme na troche oleja, necháme vychladnúť a pridáme k zelenine aj s výpekom

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme hríby, ja som mala čerstvé, ale môžu byť aj sušené alebo s konzervy, postrúhaný syr, koreniny, petrželku, múku a ovsené vločky. Jednotlivé množstvá som dávala od oka, ovsených vločiek za hrsť, múky za dve hrste a keď som to všetko zamiešala pridala som ešte za hrsť múky, ale kto chce vážiť tak mohlo by to byť zhruba na 500g cukety 200g múky + to všetko ostatné

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmes vylejeme do vymazanej formy alebo pekáčka

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ešte ozdobíme cherry rajčinami a dáme piecť na 200°C asi na 25 minút.

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pred dopečením posypeme syrom a necháme krátko zapiecť

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podávame teplé s rajčinovým šalátom, alebo studené s obľúbeným dresingom

    Cuketový slaný koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

salinka
Uz je asi viacej stravnikov "precuketovanych", ale tento recept je predsa len hodny vyskusania. Ta klobaska sa mi tam velmi prihovara:-) Urcite chutne jedlo.
horalka66
nádhera a aj foto pekné..ukladám si a najbližšie urobím..dík :-)
kuchticka
@evusik , tento recept musim spravit uz k voli manzelovi. Robim vela jedal s cuketou, ale vzdy je to pre neho "fadne", tak tentoraz spravim pol kolaca s klobasou (mame palivu ako ohen) a druhu polovicku bez. Ja ziadne klobasky kupene nejem , iba domace a tie nemam.
tati2008
Aj som podobný piekla,ale nemala som cuketu tak som ju nahradila špargľovou tekvicou;bol výborný aj manželovi chutilo ,čo každú z nás poteší.Kúsok ostalo do druhého dňa tak som ju použila ako plnku do slep.polievky (do taniera) s cestovinami a bolo to výborné.Recept je super.
evusik
ďakujem, som rada že sa vám recept páči, ak vyskúšate verím, že vám bude chutiť :-)
an3da
Všetko mám okrem hríbov...môže byť bez nich? Uložené, vyskúšam.
evusik
@an3da samozrejme, že môže, ide len o teba čo tam dáš.... ja otvorím chladničku a čo mám to dám :-)
an3da
Vyskúšané, a všetkým chutilo. Diky za recept.
evusik
@an3da ďakujem, som rada že chutilo... ja som si dnes doniesla zo záhrady plný košík cukiet tak zajtra tiež upečiem :-)
elen52
Krásne a určite aj výborné. Ukladám do KK
garanco
Tak vyskúšam aj Tvoj recept!
Včera som z cukiet urobila fliačky, ako s kapustou, nevedeli sme sa ich dojesť. Tie cukety chytia chuť takú, akú im chceš dať:-))
evusik
@garanco tento koláč pečiem veľmi rada, lebo netreba dodržiavať presný postup, čo mám to dám... ale keď je dobrá ostrá klobása vtedy je najlepší, taký pikantný :-)
ja musím vymýšľať aby mi to ten môj zjedol, respektíve cuketu zamaskovať :-) ja sa zajtra strojím spraviť cuketové halušky, ale ani tie fliačky nie sú zlý nápad .-)
garanco
@evusik , dnes som urobila tvoj koláč ( manžel mi pripomenul, že to muži vždy prídu s nápadom, a my ženy to už máme iba zrealizovať). Chutil nám, ako píšeš, že dáš, čo máš. Ja som nemala huby, a z bielok som ušľahala sneh. Kúštiček z neho ostal, ten som večer pripiekla na panvici - bol ešte lepší.
Ďakujem za dobrý recept! :-))
evusik
@garanco čo by sme my bez tých mužov robili??? ešte že ich máme :-)) som rada, že chutilo... ja ho tiež pečiem často a tuším je zakaždým iný, to s tým opečením je zaujímavý nápad, najbližšie vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia