Cuketový slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa. Len si chudák vzdychol: "Už zase?!" a potom dodal: "A bude tam aj mäso?" tak som zmenila plán a pôvodne plánované placky som zamenila za slaný koláč, vylepšený o klobásku.... a muž si náramne pochvaľoval :-)

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cuketu postrúhame na väčšom strúhadle aj so šupou.. Ja som mala žltú aj zelenú ale dajte akú máte. Cibuľu nakrájame, rajčiny sparíme, ošúpeme a nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme.
  2. Klobásku, najlepšie mierne štipľavú, tá naša bola štipľavá fest :-), pokrájame na drobno a opečieme na troche oleja, necháme vychladnúť a pridáme k zelenine aj s výpekom
  3. pridáme hríby, ja som mala čerstvé, ale môžu byť aj sušené alebo s konzervy, postrúhaný syr, koreniny, petrželku, múku a ovsené vločky. Jednotlivé množstvá som dávala od oka, ovsených vločiek za hrsť, múky za dve hrste a keď som to všetko zamiešala pridala som ešte za hrsť múky, ale kto chce vážiť tak mohlo by to byť zhruba na 500g cukety 200g múky + to všetko ostatné
  4. zmes vylejeme do vymazanej formy alebo pekáčka
  5. ešte ozdobíme cherry rajčinami a dáme piecť na 200°C asi na 25 minút.
  6. pred dopečením posypeme syrom a necháme krátko zapiecť
  7. podávame teplé s rajčinovým šalátom, alebo studené s obľúbeným dresingom