Cuketovo-zemiakové placky fotorecept

elekra - fotkaelekra, 23. mája 2011
Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept)
Foto: elekra

Zemiakové placky sú slovenské tradičné jedlo a s pridaním cukety vznikne odľahčená verzia, ktorú máme radi presne tak ako originál.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
2 ks
1 ks
2-3 strúčiky
3 lyžice
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky, mladú cukinu, cibuľu a cesnak si nastrúhame

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme vajíčka, ochutíme koreninami (soľou, čiernym mletým korením, rascou a majoránkou),

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    premiešame a pridáme polohrubú múku a ovsené vločky na zahustenie.

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vznikne masa,

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ktorú vysmážame na rozpálenom oleji. Ja robievam malé placky.

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do ružova usmažené placky nechám na kuchynskej servítke odkvapkať od oleja

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a podávam. Podľa chuti samotné, s mliekom, s kefírom alebo kyslou kapustou. Mne z uvedeného množstva surovín vyšlo 12 placičiek.

    Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Už som ich raz robila, boli dobré, musím zopakovať, kým je mladá cukinka.
lubjak
pripomenulo mi to casy,ked sa tatovi urodilo privela cukin,tak som ich robila na rozne sposoby a najviac chutili prave taketo pllacky,alebo cukinove placky na sladko,len cukina, ovsenne vlocky na zahustenie,vajicko,osladene a skoricou ochutene
kata50
Tie ovsené vločky do placiek ( aj zemiakových ) je naozaj dobrý typ.
hviezdickaz
my robievame aj patizonove zemiakove placky,aj samostatne ovsene ... tiez su vyborne , vdaka za inspiraciu na dalsi obedik :)
bozulka
Mala som knižku receptov na cikíny od Jany Štěpankovej a tam bolo toľko receptov a všetky výborné.Tieto placky tam boli tiež,ale bez vločiek.Robila som podľa nej aj knedlíky / ako zemiakové/ k dusenej kapuste a pečenému mäsku výborné.Bola aspoň zmena,hoci ako z núdze cnosť!
andys
Z mladej cukety mám placky najradšej, z nej netreba vyberať jadierka a tie sú v tých placičkách krásne chrumkavé.
garanco
Dobrý recept, tohto roku by som mala mať cukety v záhrade, takže odkladám, vyskúšam. Do zemiakových placiek dávam stále ovsené vločky.
jerica
@nelajsia dokladám doslovný preklad :!!
Šálka / n múky
6 vajec (s)
1 veľká cuketa
2 šálky / n slanina, údené chudé
2 šálky / n syr, mierne, napr Gouda
1 veľká cibuľa (y)
1 strúčik cesnaku (s)
1 lyžička granulované vývar,
korenie
majoránka
pikantné
½ zväzku petržlenu

príprava:
Múku zmiešame s vajcami v hladké cesto.
Nastrúhajte nahrubo cukety, rezané slaninou a cibuľou na malé kocky, nastrúhame syr a mash strúčik cesnaku. Všetky vložiť do cesta. Pridajte korenie. Množstvo jedného druhu s papierom na pečenie lemovanou plech a pečieme pri 200 ° C po dobu 30-35 minút.
Pracovná doba: 20 min
moudiii
Robil som ich predvčerom podľa tohto rceptu a boli super :) KK.
marianna76
Ja robievam takéto Vaše placky už vždy, naposledy som trochu oregana pridala. Ďakujem.....
rea1
u nas sa robia nielen taketo cukinovo-zemiakove placky ale ked sa urodilo akosi ovela viac kalerabu gigantu ako sme planovali skonzumovat, robila som aj kalerabovo-zemiakove placky. presne rovnaky recept, len miesto cukiny som do zemiakov postruhala mlady kalerab gigant. vynikajuce.