Foto: elekra
Zemiakové placky sú slovenské tradičné jedlo a s pridaním cukety vznikne odľahčená verzia, ktorú máme radi presne tak ako originál.
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20-30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky, mladú cukinu, cibuľu a cesnak si nastrúhame
-
2
pridáme vajíčka, ochutíme koreninami (soľou, čiernym mletým korením, rascou a majoránkou),
-
3
premiešame a pridáme polohrubú múku a ovsené vločky na zahustenie.
-
4
Vznikne masa,
-
5
ktorú vysmážame na rozpálenom oleji. Ja robievam malé placky.
-
6
Do ružova usmažené placky nechám na kuchynskej servítke odkvapkať od oleja
-
7
a podávam. Podľa chuti samotné, s mliekom, s kefírom alebo kyslou kapustou. Mne z uvedeného množstva surovín vyšlo 12 placičiek.
toto som robila včera... nemalo to chybu,, mňaaam skus, ak treba prelozit, prelozim
Šálka / n múky
6 vajec (s)
1 veľká cuketa
2 šálky / n slanina, údené chudé
2 šálky / n syr, mierne, napr Gouda
1 veľká cibuľa (y)
1 strúčik cesnaku (s)
1 lyžička granulované vývar,
korenie
majoránka
pikantné
½ zväzku petržlenu
príprava:
Múku zmiešame s vajcami v hladké cesto.
Nastrúhajte nahrubo cukety, rezané slaninou a cibuľou na malé kocky, nastrúhame syr a mash strúčik cesnaku. Všetky vložiť do cesta. Pridajte korenie. Množstvo jedného druhu s papierom na pečenie lemovanou plech a pečieme pri 200 ° C po dobu 30-35 minút.
Pracovná doba: 20 min