Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Zemiakové placky sú slovenské tradičné jedlo a s pridaním cukety vznikne odľahčená verzia, ktorú máme radi presne tak ako originál.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky, mladú cukinu, cibuľu a cesnak si nastrúhame
  2. pridáme vajíčka, ochutíme koreninami (soľou, čiernym mletým korením, rascou a majoránkou),
  3. premiešame a pridáme polohrubú múku a ovsené vločky na zahustenie.
  4. Vznikne masa,
  5. ktorú vysmážame na rozpálenom oleji. Ja robievam malé placky.
  6. Do ružova usmažené placky nechám na kuchynskej servítke odkvapkať od oleja
  7. a podávam. Podľa chuti samotné, s mliekom, s kefírom alebo kyslou kapustou. Mne z uvedeného množstva surovín vyšlo 12 placičiek.