Cuketovo-zemiakové placky (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Zemiakové placky sú slovenské tradičné jedlo a s pridaním cukety vznikne odľahčená verzia, ktorú máme radi presne tak ako originál.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené zemiaky, mladú cukinu, cibuľu a cesnak si nastrúhame
- pridáme vajíčka, ochutíme koreninami (soľou, čiernym mletým korením, rascou a majoránkou),
- premiešame a pridáme polohrubú múku a ovsené vločky na zahustenie.
- Vznikne masa,
- ktorú vysmážame na rozpálenom oleji. Ja robievam malé placky.
- Do ružova usmažené placky nechám na kuchynskej servítke odkvapkať od oleja
- a podávam. Podľa chuti samotné, s mliekom, s kefírom alebo kyslou kapustou. Mne z uvedeného množstva surovín vyšlo 12 placičiek.